Tarih: 18.10.2019 13:45

FSB ile ABD istihbaratı siber güvenlik konularını yeniden görüşmeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Moskova ve Washington´un siber güvenlik konuları yeniden görüşmeye başladığını belirtti.

Soçi´de yapılan 13. İstihbarat Başkanları ve Kolluk Kuvvetleri Yöneticileri Toplantısı´nda konuşan Bortnikov, 'ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) ile temaslarımızı uzmanlar ve yöneticiler seviyesinde sürdürüyoruz' dedi.

2+2 formatındaki görüşmelerde siber güvenlik konularının da ele alındığını anlatan Bortnikov, 'Emniyet güçleri ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Cenevre´de aktif şekilde çalışıyor. Bu ilişkileri yeniden başlattık' diye konuştu.

Rusya ile ABD´nin hazırlanan terör saldırılarına ilişkin bilgi değişimine önceden olduğu gibi devam ettiğini belirten Bortnikov, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Rusya, Boston Maratonu´nda düzenlenen saldırının soruşturulmasında yardım etti. ABD ise St. Petersburg´daki Kazan Katedrali´ni hedef alacak bir saldırı için hazırlık yapıldığını bize bildirdi. Ayrıca ABD, çok kısa süre önce ülkemizde saldırı düzenlemeyi planlayan kişiler hakkında bilgi verdi.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —