• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

FSB: Kırım´da yakalanan Ukraynalılar istihbarat topladıklarını itiraf etti

FSB: Kırım´da yakalanan Ukraynalılar istihbarat topladıklarını itiraf etti

Kırım´da gözaltına alınan Ukraynalı Dmitriy Ştıblikov, topladığı istihbarat bilgilerini Ukrayna Savunma Bakanlığı´na gönderdiğini itiraf etti.

 

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yayınlanan bir videoda, 1992´den beri Ukrayna Savunma Bakanlığı´nın İstihbarat İdaresi´nde çalıştığını ve ´albay´ rütbesine sahip olduğunu itiraf eden Ştıblikov, Kırım´da edindiği istihbarat bilgilerini şifreli bir program üzerinden göndermesi karşılığında para ödülü aldığını belirtiyor.

Topladığı bilgileri Bakanlık´a ne sıklıkla gönderdiği sorusuna ise Ştıblikov, ”Belirli bir program yoktu, genellikle haftada iki kez gönderiyordum' cevabını veriyor.

Öte yandan Ştıblikov´la birlikte gözaltına alınan Ukraynalı Aleksey Besarabov´un da Ukrayna Savunma Bakanlığı´nın İstihbarat İdaresi´nin kadrolu çalışanı olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

FSB, Kırım´daki askeri tesislere yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirmeyi planladıklarından şüphelenilen bir grup Ukraynalı istihbaratçının gözaltına alındığını 10 Kasım´da duyurmuştu. Daha sonra şüphelilerin, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verilmişti.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor