• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

G7, Johnson´a rağmen Rusya´ya yeni yaptırım kararı almadı

G7, Johnson´a rağmen Rusya´ya yeni yaptırım kararı almadı

İtalya´nın Lucca kentinde bir araya gelen G7 dışişleri bakanları, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson´ın çağrılarına rağmen, Suriye´deki gelişmeler nedeniyle Rusya´ya yeni yaptırımlar getirilmesi konusunda uzlaşıya varamadı

 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, G7 toplantıları sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Rusya´ya yeni yaptırımlar getirilmesini neredeyse hiç konuşmadıklarını söyledi.

İtalyan Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ise AB ülkelerinin, amaçlarının yerine getirilmesi için yaptırımların Rusya karşısında bir enstrüman olarak kullanılması konusunda uzlaşıya varamadığını belirtti.

´ALMANYA VE BİR DİZİ AB ÜLKESİ KARŞI ÇIKTI´

İngiliz Independent gazetesi, Suriye´nin İdlib bölgesindeki Han Şeyhun kasabasında düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırı nedeniyle Rusya´ya yaptırım uygulanmasına, Almanya´nın yanı sıra bir dizi AB ülkesinin karşı çıktığını yazdı.

Independent´ın haberine göre, söz konusu ülkeler, bir yaptırım kararı almadan önce kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili soruşturmanın sonuçlarının beklenmesini istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Lucca´daki G7 toplantıları öncesinde Suriye´deki gelişmeler nedeniyle Rus askeri yetkililere yaptırım getirilmesi çağrısında bulunmuştu.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor