Gabriel: İngiltere´deki muhafazakarlar kumarı kaybetti

Gabriel: İngiltere´deki muhafazakarlar kumarı kaybetti

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İngiltere´nin Avrupa Birliği´den (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin, ´yumuşak Brexit´i gerçekleştirme fırsatının olduğunu söyledi. Gabriel, 'İngiltere´deki muhafazakarlar tam anlamıyla kumar?

 

Gabriel, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere´de Brexit´e ilişkin muhafazakarların hesabının tutmadığını belirterek, 'İngiltere´deki muhafazakarlar tam anlamıyla kumarı kaybetti. Önce İngiliz halkının duygularıyla oynadılar, Avrupa hakkında yalan haberler anlatarak sonuçlarına ilişkin insanları belirsizlik içinde bıraktılar' dedi. Daha sonra ülkede erken seçim yapıldığına işaret eden Gabriel, böylelikle çoğunluğun olmadığı ve müzakere stratejisinin bulunmadığı bir durumda kalındığını kaydetti. 

´BİZDE YAPILSA, ÇOKTAN GİDERLERDİ´

İngiltere´deki iktidara ilişkin, 'Bizde böyle bir kaosa düşürenler çoktan giderdi' ifadesini kullanan Gabriel, ancak AB´nin Brexit konusunda adil bir şekilde müzakere yapacağını belirtti. İngiltere´yi mümkün olduğu kadar AB´ye yakın tutmaya çalışacaklarını, ancak hiçbir zaman AB´deki 27 ülkenin bölünmesine yönelik bir bedel ödenmeyeceğini ifade eden Gabriel, “Belki şimdi ´yumuşak Brexit´ denilen şeyi başarma fırsatı var' şeklinde konuştu.

´İNGİLTERENİN HİÇ AYRILMAMASI EN İYİSİ´ 

Bunun İngiltere´nin ortak pazarda kalması anlamına geleceğini söyleyen Gabriel, bunun için İngiltere´nin Avrupa Adalet Divanını ve çalışanların serbest dolaşımını kabul etmesi gerektiğini kaydetti. Gabriel, 'Bundan ayrı olarak, elbette İngiltere´nin hiç ayrılmaması en iyisi olur' diye konuştu. Ancak durumun bu şekilde görünmediğini ifade eden Gabriel, İngiltere´ye kapıları açık bırakmak istediklerini kaydetti.

´DENİZ YÜCEL´İN SERBEST BIRAKILMASI KISA VADEDE BEKLENMİYOR´

Türkiye´de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel´e ilişkin de açıklamada bulunan Gabriel, herhangi bir illüzyona kapılmaması gerektiğini ifade ederek, 'Almanya ile Türkiye arası o kadar sertleşti ki, kısa sürede serbest bırakılması beklenmiyor' dedi. Türk hükümet yetkililerine, 'Gümrük Birliği´nin modernleşmesine hazırız' dediğini aktaran Gabriel, ancak bunun için megafon diplomasisinden uzaklaşılması gerektiğini belirtti.


Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading