• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Gana Devlet Başkanı´ndan 110 kişilik ‘fil büyüklüğünde´ kabine: Gerekli bir yatırım

Gana Devlet Başkanı´ndan 110 kişilik ‘fil büyüklüğünde´ kabine: Gerekli bir yatırım

Gana´da 110 kişilik kabine kurarak eleştirilerin hedefi haline gelen Devlet Başkanı Akufo-Addo, “Bakanlar çalışmaya geliyor. Bu, onlar için bir tatil olmayacak” diyerek kendini savundu.

 

Batı Afrika ülkesi Gana´da yolsuzluğu bitirme sözüyle girdiği seçimleri kazanan Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, 26 milyon nüfuslu ülkedeki bakan sayısını 110´a çıkardı.

‘ÇALIŞMAYA GELİYORLAR, TATİL YAPMAYACAKLAR´

Hali hazırda 56 kişilik olan Gana kabinesine 50 bakan yardımcısı ve dört devlet bakanı ekleyerek bu sayıya ulaşan Akufo-Addo, şimdi eleştirilerin hedefinde. Akufo-Addo´ya göre ise bu atamalar ülkesi için ‘gerekli bir yatırım.´

Devlet televizyonuna verdiği röportajda “İnsanların böylesine büyük bir kabineyi gördüklerinde maliyeti nedeniyle endişelenebileceklerinin farkındayım” diyerek toplumun tepkisiyle anlayışla karşıladığı mesajını veren Akufo-Addo, şöyle devam etti: “Bu, ülkenin hızlı dönüşümü için yapılması gerekli bir yatırım. Bakanlar çalışmaya geliyor. Bu, onlar için bir tatil olmayacak.”

MUHALEFETTEN AKUFO-ADDO´NUN ‘GEREKLİ´ KABİNESİNE İTİRAZ

Ancak ‘kabinenin kalabalık olmasının gerekli olduğu´ savunması muhalefet kanadının ikna edilmesi için yeterli olmadı.

Gana parlamentosundaki muhalefet partisi Ulusal Demokratik Kongre lideri Haruna Iddrisu, “Fil büyüklüğündeki hükümete karşıyız. Akufo-Addo da devlet başkanından çok bir siyasetçi olduğunu gösterdi” dedi.

BAKANLARIN AYLIK MAAŞI YAKLAŞIK 4 BİN DOLAR OLACAK

Yeni bakan atamalarının ardından Tarım Bakanlığı bir bakan, bir devlet bakanı ve üç bakan yardımcısı; dört diğer bakanlık ise bir bakan ve üç bakan yardımcısına sahip oldu.

Reuters´a bilgi veren hükümet kaynakları bakanların maaşları yaklaşık olarak 4 bin dolar olacak. Bakanlar için ayrıca, en az iki araba ile konut tahsis edilecek, yakıt harcamaları için para ödemeyecek, kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak ve güvenlikleri devlet tarafından sağlanacak.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor