Tarih: 10.03.2016 20:50

Gandi´nin torunu: Dedemden haksızlıklara sessiz kalmamayı öğrendim

Facebook Twitter Linked-in

 

Mahatma Gandi´nin torunu, Güney Afrika Cumhuriyeti´nin kadın hakları savunucularından Ela Gandi, Afrika´da kadının ezildiğini ve haksızlığa uğradığını, beyaz ve siyah kadınlar arasında ayrımcılık yapıldığını söyledi.

ANKA Kadın Araştırmaları Merkezi´ni ziyareti sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gandi, toplumun kadına yönelik yaklaşımı nedeniyle kadın hakları savunucusu olduğunu belirtti.
Gandi, Güney Afrika´da beyaz kadınların siyah kadınlardan ayrı tutulduğunu vurgulayarak, 'Güney Afrika´da beyaz kadınlar evde iş yapmazlar. Toplumda da yerleri oldukça ayrıdır. Siyahi kadınlara göre üstün tutulurlar' dedi.

´YANLIŞ ŞEYLERE MÜDAHALE ETMELİYİZ´

Gandi, Güney Afrika´da kadın hareketlerinin demokratikleşme hareketleriyle birlikte başladığını, bunun için mecliste komiteler kurulduğunu söyledi. Komitelerde ilk söz sahibi oldukları zamanlarda, kadınların sayısının az olduğuna değinen Gandi, yeni yasalarla birlikte kadınların Meclis´te daha çok temsil edilmeye başladığını kaydetti.

Dedesi, Hindistan Bağımsızlık Hareketinin siyasi lideri Mahatma Gandi´den şiddetsiz eylemi öğrendiğini belirten Ela Gandi, 'Dedem Gandi´den haksızlıklara karşı sessiz kalmamayı öğrendim. Haksızlıklara karşı ayakta durmamız ve sesimizi yükseltmemiz gerektiğini öğrendim. Ne olursa olsun yanlış bir şeyle karşılaştığımızda müdahalede bulunmalıyız' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —