Tarih: 13.01.2017 10:42

Garantör devletler Kıbrıs konferansından umutlu ayrıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

İsviçre´nin Cenevre kentinde düzenlenen Kıbrıs konferansı sona erdi. Birleşmiş Milletler´in ev sahipliği yaptığı toplantılara Kıbrıslı Türk ve Rum liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis´in yanı sıra garantör devletler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan´ın dışişleri bakanları katıldı.

Toplantılatın arından basına bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk askerinin Kıbrıs´ta bulunmaya devam edeceğini belirtti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ise adadaki Türk askeri varlığıyla ilgili tutumlarının değişmediğini ifade etti:

“Alınan kararların uygulanmasıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi´nin himayesi altında uluslararası bir gözlem grubunun oluşturulmasından yanayız. Elbette, dışarıdan müdahale olanağı tanınmasına karşıyız, ayrıca adadan askerlerin ayrılmasını da istiyoruz.”

“Mülkiyet”, “Yönetim – Güç Paylaşımı”, Güvenlik” ve “Avrupa Birliği” konularının masaya yatırıldığı toplantıların teknik boyutları 18 Ocak´ta yeniden görüşülecek.

Euronews:
“Şu andan itibaren ikili görüşmeler önü açık bir şekilde devam edecek. BM Genel Sekreterliği, önümüzdeki toplantıda çözüme ulaşmak için herkesin son bir gayret sarf etmesini umduğunu kaydetti.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —