Tarih: 05.07.2017 14:07

Gatilov: Astana´da gerilimi azaltma bölgeleriyle ilgili yapıcı çalışmalar yapılıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Astana´daki görüşmelerle ilgili olarak konuştu ve 'Görüşmelerde Suriye´de gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasına ilişkin belgeler üzerinde son derece yoğun bir çalışma var. Bildiğim kadarıyla çalışmalar yapıcı bir şekilde yürütülüyor. Astana´daki çalışmaların başarıyla tamamlanmasını ve başta garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran olmak üzere sürecin katılımcıları tarafından hazırlanan tedbirlerin kabul edilmesini umuyorum' dedi.

´GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİNDEKİ GÖZLEMCİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR´

Gerilimi azaltma bölgelerinde Kırgızistan ve Kazakistan askerlerinin gözlemci statüsünde görev yapıp yapmayacağı sorusuna da yanıt veren Gatilov, gözlemcilerle ilgili konunun uzmanlar tarafından çalışıldığını, bu nedenle şu an için bu konuda konuşmak istemediğini kaydetti.

´CENEVRE´NİN BAŞARISI ASTANA´YA BAĞLI´

Öte yandan Gatilov, Cenevre´de yapılacak bir sonraki görüşmelerin başarısının Astana´daki çalışmalara bağlı olduğunu ve Rusya´nın Suriyeli taraflar arasında anayasa ve terörle mücadele konularındaki yapıcı diyaloğun sürmesini beklediğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —