• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Gaz krizinde son perde! Almanya ´soğuk duşa´ geçti

Gaz krizinde son perde! Almanya ´soğuk duşa´ geçti

Avrupa´nın doğal gaz tedarikçisi Rusya´nın gaz akışında kesintiye gitmesi, bölge ülkelerini paniğe sevk etti. Acil durum planlarını devreye alan Avrupa´da ülkeler gardlarını bir bir alıyor. Gaz krizinin son perdesinde Almanya´nın Hann

 

Avrupa´nın doğal gaz tedarikçisi Rusya´nın gaz akışında kesintiye gitmesi, bölge ülkelerini paniğe sevk etti. Acil durum planlarını devreye alan Avrupa´da ülkeler gardlarını bir bir alıyor. Gaz krizinin son perdesinde Almanya´nın Hannover kenti, tüm kamu binalarında ısıtmayı kapattı ve duşlarda soğuk suya geçti.

Rusya, Kuzey Akım 1 gaz boru hattından akışı yüzde 20´ye kadar azalttıktan sonra Almanya´da Aşağı Saksonya Eyaletinin başkenti olan Hannover kenti sıcak suyu kapatan ilk büyük şehir oldu.

DUŞTA SICAK SU YOK!

Almanya´nın kuzeyinde yer alan Hannover kenti, enerjide tasarruf amacıyla kamu binalarında, yüzme havuzlarında, spor salonlarında ve spor salonlarındaki duşlarda el yıkamak için sıcak su hizmetini durdurmaya geçti.

GAZ KITLIĞI PLANI DEVREDE

BBC´nin haberine göre, enerji tasarrufu için halka açık çeşmeler de kapatılıyor. Belediye binası ve müzeler gibi büyük binalarda gece ışıkları olmayacak. Belediye Başkanı Belit Onay, hedefin büyük şehirler için önemli bir zorluk teşkil eden 'yaklaşan gaz kıtlığına' önlem olarak şehrin enerji tüketimini yüzde 15 azaltmak olduğunu söyledi.

MAKSİMUM 20 DERECE SINIRI!

Kurallar ısıtma için de geçerli. Kamu binalarında her yıl nisan ayından eylül ayının sonuna kadar ısıtma yapılmayacak. Oda sıcaklıkları yılın geri kalanında maksimum 20 derece ile sınırlı olacak.

Almanya, AB üyesi ülkelerin Rus gazına bağımlılığı azaltabilmek ve kış ayları için depolama yapabilmek için enerji kullanımında yüzde 15´lik azaltmaya gitmek istemesinin en büyük destekçisi olmuştu.

 

 

 



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor