Tarih: 21.08.2021 13:02

Gazeteci Andlauer, Fransa´nın eski Afgan çalışanlarıyla tahliye için irtibata geçmediğini belirtti

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransız gazeteci Brice Andlauer, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un açıklamalarının aksine önceki yıllarda Afganistan´da Fransa ordusu için çalışan Afganlarla tahliye için iletişime bile geçilmediğini belirtti.

Andlauer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransız ordusunun eski Afgan çalışanlarına ulaştığını kaydederek, 'Macron´un pazartesi akşamı yaptığı açıklamaya rağmen hiçbiri tahliye edilmemiş, hiçbiriyle irtibata dahi geçilmemiş. Evlerine kapanmış bekliyorlar.' ifadelerini kullandı.

Kabil´deki havalimanı ve Fransa´nın Kabil Büyükelçiliği´ne ulaşımın kalabalık ve Taliban kontrol noktaları nedeniyle kaotik durumda olduğuna dikkati çeken Andlauer, Fransız Ordusunun Eski Çalışanları Derneği´nin, koruma talep eden eski Afgan çalışanların listesini Fransa´nın Kabil Büyükelçiliği´ne ilettiğini bildirdi.

Gazeteci Andlauer, 'Ancak Savunma Bakanlığı, süreci bloke ediyor gibi görünüyor.' yorumunu yaptı.

Savunma Bakanı Florence Parly´nin 10 kadar Afgan çalışandan söz ettiğini belirten Brice Andlauer, '70´ten fazla koruma talep eden var, umarız tarih bu defa tekerrür etmez.' ifadelerine yer verdi.

Fransız Ordusunun Eski Çalışanları Derneği Başkanı Adel Abdul Raziq da Fransız medyasına Fransa´nın Taliban´ın kontrolünü ele aldığı Afganistan´da Fransız ordusunun eski Afgan çalışanlarını yüzüstü bıraktığı açıklamasını yapmıştı.

Bu durumdaki 80´e yakın kişinin vize beklediğini belirten Raziq, Fransız devletine vize bekleyen eski Afgan çalışanları için devreye girme çağrısında bulunmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —