Tarih: 26.03.2021 20:14

Gazprom: Kuzey Akım-2 projesi, ABD´nin baskılarına rağmen yıl sonuna kadar tamamlanacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin ABD´nin baskılarına rağmen bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Zubkov, 'Kuzey Akım-2´de çalışmalar yüzde 90-92 oranında tamamlandı. Aktif şekilde ilerliyoruz, çok az bir iş kaldı. Proje bu yıl kesinlikle tamamlanacak' dedi.

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı inşasına katılan şirketlerden faaliyetlerini durdurmalarını talep eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 'Diğer ABD hükümetlerinin de daha önce belirttiği gibi, bu boru hattı, amacı Avrupa´yı bölmek ve Avrupa´nın enerji güvenliğini zayıflatmak olan Rusya´nın jeopolitik bir projesidir' iddiasında bulunmuştu.

Daha önce ABD Hazine Bakanlığı, Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 projesine yönelik yaptırımların yürürlüğe girdiğini ve Washington´un boru hattının yapımını gerçekleştiren şirketlerden çalışmalarını derhal durdurmalarını talep ettiğini açıklamıştı.

1 Ocak´ta yürürlüğe giren Kuzey Akım-2 yaptırımları, inşanın tamamlanması için gerekli sigorta ve sertifikasyon hizmetlerini sunan şirketlerin yanı sıra hattın inşasında yer alan gemiler için hizmet sunan şirketleri hedef alıyor.

Kuzey Akım-2 projesi, toplam yıllık kapasitesi 55 milyar metreküp olan iki doğalgaz boru hattının, Rusya´dan Almanya´ya Baltık Denizi´nin altından döşenmesini öngörüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —