Tarih: 26.12.2017 19:18

Gazprom, Türk Akımı´nın deniz kısmının 650 kilometreden fazlasını tamamladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yılbaşı öncesinde düzenlenen bir toplantıya video konferans kanalından katılan Miller, 'Bu yıl Türk Akımı projesi çerçevesinde bizim için çok önemli bir yıl oldu. Rusya´nın kıyılarında (Türk Akımı) doğalgaz hattının deniz kısmının iki kolunun yapımına başladık, şimdiyse Türkiye´nin münhasır ekonomik bölgesinde çalışmalara devam ediyoruz. Bugün itibarıyla gaz boru hattının 650 kilometresinden fazlasını tamamladık ve bu, iki kolda da Türk Akımı´nın deniz kısmının yüzde 35´ten fazlasına tekabül ediyor' ifadelerini kullandı.

´YIL SONUNA KADAR 1.380 KİLOMETRESİ TAMAMLANACAK´

Rusya´dan Çin´e doğalgaz sevkiyatlarının yapılmasına olanak tanıyacak olan ´Sila Sibiri´ (Sibirya´nın Gücü) projesi kapsamında yılsonuna kadar 1.380 kilometrenin tamamlanacağını da belirten Miller, böylelikle Çin´e gaz sevkiyatlarının başlaması için belirlenen 20 Aralık 2019 takvimine uyulmuş olacağını da sözlerine ekledi. 

Gazprom´un 7 Mayıs´ta yapımına başladığı Türk Akımı projesi, her biri 15.75 milyar metreküp hacimli iki kolun yapımını öngörüyor. Türkiye´nin gaz ihtiyacını karşılayacak ilk kolun Mart 2018´de devreye alınması, Avrupa´ya uzanacak ikinci kolun da 2019 yılında hizmete girmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —