• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Genelkurmay Başkanı Akar´dan ABD´ye ağır silah sitemi´

´Genelkurmay Başkanı Akar´dan ABD´ye ağır silah sitemi´

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın, önceki gün Ankara´ya gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford´a, Washington´ın PYD´ye ağır silah vermesine dair Ankara´nın endişelerini ilettiği belirtildi.

 

Demokratik Suriye Güçleri´nin (DSG) IŞİD´in kalesi konumundaki Suriye´nin Rakka kentine operasyon başlatmasından kısa süre sonra Ankara´ya sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford´un, Genelkurmay Karargahı´nda Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Türkiye´nin kaygıları da gündeme geldi.

Akar, operasyon öncesi ABD´nin PYD´ye yeni ağır silahlar vermesinden Türkiye´nin duyduğu endişeyi aktardı.

ABD´li ASKERLER SAHADA

Hürriyet´ten Uğur Ergan´ın haberine göre, Akar, verilen silahların daha sonra PKK´nın eline geçtiğini ve örgütün bu silahlarla terör eylemleri gerçekleştirdiğini örnekleriyle ABD´li muhatabına iletti.

Türkiye´nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Orgeneral Dunford, operasyonun kademe kademe ilerleyeceğini söyledi. Dunford, kent merkezine de DSG´deki Sünni ağırlıklı Arap güçlerin girmesinin planlandığını bildirdi.

Suriye´de şu anda Kürt-Arap güçlerine 300 civarında ABD özel kuvvet askeri yardım ediyor. 200 bin kişinin yaşadığı sanılan Rakka´da IŞİD´in 5 bin civarında silahlı üyesinin bulunduğu tahmin ediliyor.




17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor