Tarih: 24.10.2013 07:51

Girişimcilerin Yeni Gözdesi Mobil Dükkanlar

Facebook Twitter Linked-in

Bernard Shusman

New York’da ya da diğer bazı Amerikan şehirlerinde dükkan açmanın masrafı birçok girişimciyi rüyalarından uzak durmaya zorluyor. Ancak Amerika’nın doğusundan batısına perakende dükkanları yeni bir yöntem buldu. Artık dükkanlar 4 tekerli.

Jessie Goldenberg kredi alarak eski bir nakliye kamyonunu butik bir dükkana dönüştürmüş. Goldenberg tekerlekli olmanın genel giderleri düşürdüğünü söylüyor. En önemlisi de New York’un yüksek kiralarından kurtulmuş. Goldenberg, “Fiyatlar tırmandıkça tırmandı. Genç bir girişimci olarak kent merkezinde butik açıp kirayı karşılamam mümkün değildi,” diyor.

Jessie’nin Göçmen Butik adlı dükkanında yerel tasarımlarla üretilen giyim ve takı bulmak mümkün. Jessie bu yıl kara geçmiş. Başarısının ardında bu yeni alışveriş deneyimi olduğunu söylüyor. Jessie, “Müşterilerle samimi oluyorsunuz. Bu çok güzel. Bir de işin rahatlığı var. Öğle tatilinizde kapınızın önüne geliyor, alışveriş yapmanızı sağlıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Goldenberg ürünlerini müşterinin ayağına getiren genç girişimcilerden yalnızca biri ve kimi zaman müşteriler yalnız gelmiyor.

Ivan’dan Sevgilerle adlı mobil dükkan köpekler için ve adı Dina DelRusso’nun köpeği Ivan’dan geliyor.

Kamyon dükkan, köpekler için yiyeceklerle dolu ve her gün New York, New Jersey arasında satış yapıyor. Proje bir mide sorunu ile başlamış.

Dina DelRusso, “… köpeğimin tavuk etine alerjisi vardı. Bu yüzden ona kendim mama yapmaya başladım. Komşum köpek gezdirerek para kazanıyor ve benden bir gün gezdirdiği bir köpek için doğum günü pastası istedi. Ben de yaptım. Sonra birçok kişiye farklı şeyler yapmaya başladım ve kendi kendime neden köpekler için dondurma kamyonu gibi bir şey yapmıyorum dedim,” şeklinde konuşuyor.
DelRusso en iyi satan ürünün Pupcakes isimli kek olduğunu söylüyor ve “Bunu iyi kalitede organik malzemeden yapıyorum.” diyor.

DelRusso masrafları düşük tutmak için ürün depolamıyor. DelRusso, “Neden mobil olmayayım diye düşündüm. Her yerde olabilirim. Bir yerde olmazsa başka yere geçebilirim. Böyle başladım,” diyor.

Ürünlerin tadına Ivan bakıyor. DelRusso, “İçinde havuç, yulaf ve dana ciğeri var. Bu da fıstık ezmesi ve etli kurabiye,” diyor.

DelRusso yakın gelecekte sokakta daha fazla sayıda Ivan’dan Sevgilerle kamyonu olacağını söylüyor.

Jessie Goldenberg de büyük düşünmeye devam ediyor. Daha fazla kamyon ve belki de gerçek bir dükkan ve kendi yarattığı bir giyim markası.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —