Tarih: 08.03.2017 22:38

Giritli çiftçiler, çoban değnekleriyle bakanlık bastı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yunanistan´ın kreditörlerin taleplerini karşılamak için vergiler ve sosyal güvenlik katkı paylarında artışa gitmesi Giritli çiftçileri bir kez daha sokağa döktü. Girit´ten başkent Atina´ya gelen yaklaşık 1000 çiftleri ellerinde adalarıyla özdeşleşen çobandeğnekleriyle Vathis Meydanı´ndaki Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı´nın önünde toplandı.

Binaya girmek isteyen göstericilere polis göz yaşartıcı gazı ve coplarla müdahale etti. Polise ellerindeki çobandeğnekleriyle karşılık veren çiftçiler, çevredeki çöp konteyneri de ateşe verdi. Çiftçiler, Bakanlık binasına geçişlerin engellenmesi için yola sıralanan çevik kuvvet araçlarının cam ve aynalarını da değnekleriyle kırdı.

Çıkan olayda ölen ya da yaralanan olmazken iki çiftçi gözaltına alındı. Bina ve çevresinde küçük çapta maddi hasar oluştu.

‘SEKSİ ARICI´ ÖNCE POLİSLE ÇATIŞTI SONRA RAKI İÇTİ

Protestonun en dikkat çeken ismi ise Yunan basınında ‘Seksi arıcı´ adıyla anılan Stathis Stivaktakis oldu. Göstericilere liderlik eden Stivaktakis önce polisle çatıştı, daha sonra ise yanında getirdiği Girit rakısından içti.

Bölgede tansiyonun düşmesinin ardından çiftçiler, hükümetin büyük ortağı SYRIZA´nın genel merkezine doğru yürüyüşe geçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —