Tarih: 27.12.2021 11:25

GKRY MERKEZLI NATIONAL POST DUYURDU. TURKIYE MEB ILAN EDECEK: EN BUYUK TEYIT ISE CIHAT YAYCI!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

TATAR: KKTC, GKRY KADAR YASALDIR

GKRY merkezli haber platformu National Post´ta, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar´ın 'Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs kadar yasaldır.' ifadelerine yer verilirken AB´nin Kıbrıs konusunda objektifliğini ve tarafsızlığını kaybettiği belirtildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar´ın perşembe günü yaptığı açıklamaya değinilen haberde, Tatar´ın İngilizlerin adayı işgalinden sonra Kıbrıs Türk toplumunun karşılaştığı zorluklara değindiği ve 'geleceğe umutla bakabilmemiz için Türkiye´nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıslı Türklerin bekası için politikamızı daha da pekiştirmemiz gerektiğini bugün burada bir kez daha paylaşmak istiyorum.' ifadelerine yer verildi.

NATIONAL POST: ERSİN VE ERDOĞAN BASINA KAPALI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Rum Yönetiminin 2004 Annan Planı´nı reddettiğini, KKTC'nin ise kabul ettiğini ifade eden National Post, Tatar´ın Türk tarafının yaptırımlar, ambargolar ve kısıtlamalarla karşı karşıya olduğunu söylediğini; AB´nin ise Kıbrıslı Türkler üzerindeki baskısının devam ettiğini de sözlerine eklediğini belirtti. Tatar´ın perşembe günü başkent Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın gelecekte nasıl hareket edileceğine dair stratejileri değerlendirmek üzere basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdiğini beyan eden National Post, 'Erdoğan´ın planları Doğu Akdeniz´de bir MEB ilan etmek' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE MEB İLAN EDECEK: EN BÜYÜK TEYİT İSE CİHAT YAYCI!

National Post gazetesi, 'KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar´ın da bu noktada oldukça önemli bir rolü var. Bahsettiğimiz şeyin en büyük teyidi, Tümamiral Cihat Yaycı´nın ´Doğu Akdeniz´de resmi olarak Münhasır Ekonomik Bölge ilan etmeliyiz´ ifadelerini kullanması. Mavi Vatan doktrininin mimarı ve Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz´de sismik araştırmaların ve sondaj gemilerinin durdurulmasını eleştirerek Türkiye´nin MEB ilan etmesi gerektiği görüşünü savunuyordu.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: https://nationalpost.com.cy/tin-ee-katigorei-o-tatar-gia-to-kypriako-schedio-anakiryxis-aoz-etoimazei-o-erntogan-stin-a-mesogeio/ 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —