• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

´Gölge CIA´: ABD, Rusya ve Türkiye´yi masaya oturtmaya çalışacak

´Gölge CIA´: ABD, Rusya ve Türkiye´yi masaya oturtmaya çalışacak

´Gölge CIA´ olarak da bilinen ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfor, Ortadoğu´daki IŞİD terörünü bitirmek için Washington´ın, Moskova ve Ankara´yı aynı masaya oturtarak Suriye konusunda bir anlaşmaya varmaya zorlayacağını iddia e

 

'ABD Ortadoğu´daki IŞİD terörünü tümden bitirmek istiyorsa, bunun yolu Türkiye´de başlayıp Türkiye´de bitiyor' ifadelerine yer verilen Stratfor raporunda, 'ABD, IŞİD´e karşı kuzey Suriye´deki Fırat Nehri´nin doğusunda özellikle isyancı Kürt gruplarla, Irak-Suriye sınırında ise Irak güçleri ile beraber çalışıyor. Ancak Fırat´ın batısında Türkiye´ye ihtiyacı var. Türkiye özellikle geçen haftaki intihar saldırısının ardından Suriye´nin kuzeyinde bir kara operasyonu düzenlemeye hazır” ifadesi yer aldı.

Raporda, 'Bu sebeple Washington, Suriye krizini yönetebilmek için Rusya´yı Türkiye´yle müzakere masasına oturmaya zorlayacak. ABD Rusya´yı buna ikna edebilmek için de NATO´nun Karadeniz´deki varlığını artırması tehdidini kullanacak' denildi.

´KERRY-LAVROV GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM TÜRKİYE´

Diğer taraftan Stratfor, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin Aralık 2015´teki Moskova ziyaretinin de Rusya ve Türkiye arasındaki diyaloğu yeniden başlatmaya yönelik bir girişim olduğunu iddia etti. Stratfor´a göre Kerry´nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´la Zürih´te bugün yapacağı görüşmede de aynı konunun gündeme getirilmesi bekleniyor.

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor