• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Google´dan Ukraynalı Android kullanıcıları için hava saldırısı uyarısı göndermeye başladı

Google´dan Ukraynalı Android kullanıcıları için hava saldırısı uyarısı göndermeye başladı

Rusya´nın Ukrayna´ya saldırıları devam ederken ülkede yüzlerce sivil hayatını kaybetti, şehirler yıkıldı. Google, Ukraynalılara yardım etmek amacıyla önceden planlanmış hava saldırıları için bir uyarı sistemi oluşturdu. Bu kapsam

 

Rusya´nın Ukrayna´ya saldırıları devam ederken ülkede yüzlerce sivil hayatını kaybetti, şehirler yıkıldı. Google, Ukraynalılara yardım etmek amacıyla önceden planlanmış hava saldırıları için bir uyarı sistemi oluşturdu. Bu kapsamda, Ukrayna´daki Android kullanıcıları akıllı telefonlarına doğal afetlere benzer bir şekilde hava saldırıları için önceden uyarı alabilecek.

Teknoloji devi Google, Ukrayna´daki Android kullanıcılarının, doğrudan telefonlarına hava saldırısı uyarıları alacaklarını duyurdu.

UKRAYNA HÜKÜMETİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Şirket, bir blog gönderisinde, ülkedeki Android telefonlara bir uyarı sistemi sunmak için Ukrayna hükümetiyle birlikte çalıştığını açıkladı. Bu özellik ilk olarak yazılım geliştirme topluluğu XDA-Developers tarafından test edildi.

/resimler/2022-3/16/0859494495586.jpg

Google tarafından yapılan duyuruda, 'Trajik bir şekilde, Ukrayna´da milyonlarca insan artık güvenliğe ulaşmak için hava saldırısı uyarılarına güveniyor' denildi.

Google´da Android birimi mühendislik başkan yardımcısı olan Dave Burke´e göre, Android uyarıları, Ukrayna hükümeti tarafından halihazırda gönderilen uyarılara dayanacak ve depremler hakkında hızlı bir şekilde uyarı göndermek için oluşturulmuş bir sistemden uyarlanacak.

Bununla birlikte, Google, aktif uyarıların olduğu bölgelerdeki Ukraynalılara hava saldırısı bildirimleri gönderen “Ukrayna Alarm”ı uygulamasını Google Play Store´da öne çıkardı.

Burke, yeni uyarı sisteminin hali hazırda uygulanmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde Ukrayna´daki tüm Android telefonlara yayılacağını söyledi.

GOOGLE´DAN RUSYA´YA BOYKOT

Diğer taraftan, Rusya´nın Ukrayna´yı işgalinden bu yana Google, tüm reklam satışlarını duraklatmak ve Rusya´nın devlet tarafından finanse edilen medya uygulamalarını Avrupa´da Google Play´den kaldırmak da dahil olmak üzere çeşitli eylemlerde bulundu.

1 Mart´ta 'Ukrayna´nın Rus işgali hem bir trajedi hem de insani bir felakettir' paylaşımını yapan Google, 'Ukrayna´daki insanları ürünlerimiz aracılığıyla desteklemek, siber güvenlik tehditlerine karşı savunmak, yüksek kaliteli, güvenilir bilgileri ortaya çıkarmak ve bölgedeki meslektaşlarımızın ve ailelerinin güvenliğini sağlamak çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor