• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Görevden Alınan FBI Direktörüyle İlgili Tartışmalar Sürüyor

Görevden Alınan FBI Direktörüyle İlgili Tartışmalar Sürüyor

Başkan Donald Trump´ın Rus Dışişleri Bakanı ve Büyükelçi ile yaptığı görüşmede Comey hakkında “FBI Başkanı´nı kovdum. Delinin tekiydi, tam bir deli. Rusya yüzünden büyük baskı altındaydım. Şimdi bu baskı kalktı” dediği

 

Görevinden Başkan Donald Trump tarafından alınan Federal Soruşturma Bürosu FBI´ın eski direktörü James Comey ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster Başkan Donald Trump´ın Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus Büyükelçi ile Oval Ofiste yaptıkları görüşmede FBI Direktörü Comey´in kovulması konusunun konuşulduğunu inkar etmedi. Hafta sonu ABC Televizyonu´nda yayınlanan bir programa katılan Mc Master konunun konuşulduğunu söyledi ancak Başkan´ın tam olarak neler söylediğini hatırlamadığını belirtti. Ulusal Güvenlik Danışmanı konunun başkanın Rusya ile ortak bir zeminde buluşmak amacıyla yaptığı sohbet sırasında gündeme geldiğini ifade etti.

Başkan Donald Trump´ın Rus Dışişleri Bakanı ve Büyükelçi ile yaptığı görüşmede Comey hakkında “FBI Başkanı´nı kovdum. Delinin tekiydi, tam bir deli. Rusya yüzünden büyük baskı altındaydım. Şimdi bu baskı kalktı” dediği iddia edilmişti.

Öte yandan CBS Televizyonuna konuşan James Comey´in babası da “James´i kovdu çünkü James ona yüzde yüz bağlılık bildirmedi. Trump kendisi ile çalışacakların kendisine yüzde yüz bağlılık bildirmesini istiyor. Ayrıca Trump hergün fikir değiştiren bir adam. Oğlumun kovulması FBI´ın kaybıdır” diye konuştu.

Eski FBI Direktörü James Comey Başkan Trump tarafından kendisine gönderilen bir mektup ile görevden alınmıştı. Comey Amerikan tarihinde görev süresi dolmadan görevden alınan ikinci FBI Direktörü oldu. Daha önce Bill Clinton 1993 yılında etik kaygılar nedeniyle William Sessions´ı görevden almıştı. James Comey FBI Direktörlüğü görevine bir önceki Başkan Barack Obama tarafından getirilmişti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor