• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Görevi Geçici Olarak Sürdürecek

Görevi Geçici Olarak Sürdürecek

Türkiye`nin İslami-muhafazakâr Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun hükûmetinin istifasını kabul etti ve yeni bir hükûmet kurulana kadar hâlihazırdaki hükûmetten görevine devam etmesini istedi. Cumhurbaşkanl?

 

AFP

Türkiye`nin İslami-muhafazakâr Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun hükûmetinin istifasını kabul etti ve yeni bir hükûmet kurulana kadar hâlihazırdaki hükûmetten görevine devam etmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sunulan istifasını kabul etti ve hükûmetten, yeni bir hükûmet kurulana kadar göreve devam etmesini istedi.' denildi.

Hükûmete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre seçimlerde en çok oy alan Başbakan Davutoğlu, en geç iki hafta sonra seçimlerin resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı tarafından yeni hükûmeti kurmak üzere davet edilecek.

Aynı kaynaklara göre 'Prosedür gereği Davutoğlu, kendisine hükûmeti kurma görevini verecek olan Cumhurbaşkanı tarafından bir kere daha davet edilecek.' dedi.

13 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP, İslami-muhafazakâr) pazar günü yapılan genel seçimlerin galibi oldu. ( Fransa, AFP – 09 Haziran 2015 )



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor