Tarih: 22.11.2017 08:47

Görevinden istifa eden Lübnan Başbakanı Hariri ülkesine döndü

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da katıldığı canlı yayında görevini bıraktığını açıklayan Hariri, istifasının ardından Lübnan´a döndü. Yaşanan kriz çerçevesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile de görüşmeler gerçekleştiren Hariri, 22 Kasım´da kutlanan Bağımsızlık Günü nedeniyle Lübnan´a geri döneceğini açıklamıştı. 

BABASI REFİK HARİRİ´NİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Mısır´daki temaslarını tamamladıktan sonra sürpriz bir şekilde Güney Kıbrıs´a uğrayan Hariri, başkent Beyrut´taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı´na ulaştı. Yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrılan Saad Hariri´nin, suikast sonucu öldürülen eski başbakanlardan Refik Hariri´nin Beyrut´ta bulunan mezarını ziyaret ettikten sonra konutuna geçeceği kaydedildi.

Eski Başbakan Hariri, Suudi Arabistan´da 4 Kasım´da açıkladığı istifasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşmüş, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa´da da temaslarda bulunmuştu.

´SUİKAST ENDİŞESİ TAŞIDIĞINI´ SÖYLEMİŞTİ

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım´da, Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, ´Hizbullah ve İran´ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını´ savunan Hariri, ´kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını´ dile getirmişti. 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hariri´nin istifasıyla ilgili açıklamasında, 'Hariri´nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan´a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir' demişti.

Hariri, Riyad´dan katıldığı bir televizyon programında, ´ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini´ bildirmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da iyi olduğunu ve kısa süre içinde ülkesine döneceğini duyurmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —