• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Gottemoeller: NATO ülkeleri, Kaliningrad´taki İskender füzelerini tehdit olarak görüyor

Gottemoeller: NATO ülkeleri, Kaliningrad´taki İskender füzelerini tehdit olarak görüyor

Rusya tarafından Kaliningrad´a konuşlandırılan İskender savunma sistemi hakkında konuşan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, 'Rusya´ya komşu olan birçok NATO üyesi, bunu kendi güvenlikleri için tehdit olarak görüyor' dedi.

 

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, NATO ülkelerinin, Rusya tarafından Kaliningrad´a konuşlandırılan İskender füze komplekslerini tehdit olarak gördüğünü ifade etti.

Kommersant gazetesine demeç veren Gottemoeller, 'Kaliningrad Bölgesi´nin Rusya toprağı olduğunu kimse tartışmıyor. ancak bu bölgede konuşlandırılan İskender füzeleri, askerileşmenin ve hava sahasındaki kontrolü artırmanın kanıtı durumunda. Rusya´ya komşu olan birçok NATO üyesi, bunu kendi güvenlikleri için tehdit olarak görüyor' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İskender füze savunma sisteminin Kaliningrad bölgesine konuşlandırılmasının sır olmadığını belirterek bunun askeri tatbikatlar kapsamında gerçekleştirildiğini belirtmişti. 

Rusya´nın ulusal güvenliğini tehdit eden ABD küresel füze savunma sistemine karşı koymak için batı sınırlarındaki savunma sistemlerinin artırılacağını söyleyen Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Kaliningrad´a S-400 füze savunma sistemleri ve İskender-M taktik füzeleri konuşlandıracaklarını ifade etmişti.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor