Tarih: 01.09.2015 12:27

Gözaltına alınan İngiliz gazeteciler tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz gazeteciler Philip Gingen Hanrahan ile Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul IŞİD´in terörist faaliyetlerini desteklemekle suçlanıyor. Perşembe günü Diyarbakır´ın Bağlar semtinde gözaltına alınan gazeteciler ve tercümanları, dün çıkarıldıkları Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi´nce tutuklandı.

Gazetecilerle birlikte gözaltına alınan şoför ile serbest bırakılmıştı. İngiliz gazetecilerin Türkiye´nin güneydoğusundaki çatışmaları ve gerginliği haber yapmak üzere Türkiye´ye gittiği belirtiliyor. İki gazetecinin polise yapılan bir ihbarın ardından gözaltına alındığı ve çektikleri filmlere el konulduğu bildiriliyor.

Vice News´tan yapılan açıklamaya göre gazeteciler önce hükümetten çekim yapmak için gerekli izinleri almamakla ardındansa IŞİD´i desteklemekle suçlandı. Vice News´ten bir sözcü, söz konusu ´terör´ suçlamalarının mesnetsiz olduğunu belirtti. Uluslararası Af Örgütü, iddiaları ´dehşet verici ve tuhaf´ diye nitelendirerek, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —