• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Gözaltına alınan İngiliz gazeteciler tutuklandı

Gözaltına alınan İngiliz gazeteciler tutuklandı

Diyarbakır´da gözaltına alınan Amerikan Vice News kanalından iki gazeteci ile tercümanları Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Gazeteciler IŞİD´e destek sunmakla suçlanıyor.

 

İngiliz gazeteciler Philip Gingen Hanrahan ile Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul IŞİD´in terörist faaliyetlerini desteklemekle suçlanıyor. Perşembe günü Diyarbakır´ın Bağlar semtinde gözaltına alınan gazeteciler ve tercümanları, dün çıkarıldıkları Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi´nce tutuklandı.

Gazetecilerle birlikte gözaltına alınan şoför ile serbest bırakılmıştı. İngiliz gazetecilerin Türkiye´nin güneydoğusundaki çatışmaları ve gerginliği haber yapmak üzere Türkiye´ye gittiği belirtiliyor. İki gazetecinin polise yapılan bir ihbarın ardından gözaltına alındığı ve çektikleri filmlere el konulduğu bildiriliyor.

Vice News´tan yapılan açıklamaya göre gazeteciler önce hükümetten çekim yapmak için gerekli izinleri almamakla ardındansa IŞİD´i desteklemekle suçlandı. Vice News´ten bir sözcü, söz konusu ´terör´ suçlamalarının mesnetsiz olduğunu belirtti. Uluslararası Af Örgütü, iddiaları ´dehşet verici ve tuhaf´ diye nitelendirerek, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor