• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Gözaltındaki sığınmacının şüpheli ölümü ayaklanma çıkardı

Gözaltındaki sığınmacının şüpheli ölümü ayaklanma çıkardı

Avustralya´nın Christmas Adası´ndaki gözaltı merkezinden kaçtığı iddia edilen bir sığınmacının ölü bulunması üzerine, merkezdeki sığınmacılar protestoya başladı.

´POLİSLER SADECE BAKIYOR´

Merkezdeki sığınmacılardan Matej Cuperka, Avustralya Yayın Kurumu´na (ABC) yaptığı açıklamada, olayın Avustralya vizeleri iptal edilen sığınmacılar tarafından başlatıldığını ileri sürdü. İranlı sığınmacının ölümünün çok şüpheli olduğunu iddia eden Cuperka, 'Sabah açık bir şekilde yardım için bağırdığını duydum ve sonra ceset torbasında getirdiler. Sonrasında da her taraf kilitlendi' ifadelerini kullandı. Korktuğunu söyleyen Cuperka 'Binaların etrafında polis taşıtları dolaşıyor ama sadece pencereden bakıyorlar. Kimse bize yardım etmiyor” dedi.



RAC: SIĞINMACILARIN GÖZALTINDA OLMAMASI LAZIM

Mülteci Eylem Koalisyonu´nun (RAC) yaptığı açıklamada, ölü bulunan Fazel Chegeni´nin Avustralya´ya 2010´da geldiği, Christmas Adası´ndaki merkeze ise yaklaşık 10 hafta önce Darwin´deki gözaltı merkezinden nakledildiği belirtildi. RAC sözcüsü İan Rintoul, 'Bu zamanda hiçbir sığınmacının gözaltında olmaması gerekir, ruhsal sağlık sorunları biliniyordu. Gözaltı bu tür problemleri ancak büyütür' diye konuştu.

Avustralya ülkeye yasadışı  yollardan ulaşmayı başaran sığınmacıları ana karaya binlerce kilometre uzaklıktaki Nauru, Manus ve Christmas adalarındaki gözaltı merkezlerine gönderiyor.

Christmas Adası´ndaki gözaltı merkezinde Avustralya´dan sınır dışı edilecek, suç sicili bulunan ve vizeleri yenilenmeyen Yeni Zelandalılar da tutuluyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor