‘Gözü korkutulan Halep sakinleri videosu yeni bir yalan´

‘Gözü korkutulan Halep sakinleri videosu yeni bir yalan´

Batı medyasının Suriye haberlerinin küresel çapta eşi görülmemiş bir yalan olduğunu söyleyen Küba haber ajansı Prensa Latina´nın Suriye muhabiri Pedro García Hernandez, 'Ben bunu, bu ülkede bulunan ve her şeyi kendi gözleriyle gören bi

 

Batı medyasının yanında Batı politikacıların da yalan yaydığını belirten Hernandez, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault´nun Suriye hükümetini ateşkesi bozmakla suçlamaktan bıkmadığını belirterek şunu söyledi: 'Oysa gerçek şu ki, barışı isteyen tek taraf (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad hükümeti. Suriye hükümeti, bunun için her şeyi yapıyor. Bunu yaparken de Rusya´nın desteğini alıyor. Ülkede ateşkesin sürekli bozulmasından teröristler sorumlu'.

´VAR GÜÇLERİYLE HALEP´TEKİ UŞAKLARINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR´

Şam ve Moskova´ya karşı yürütülen enformasyon savaşının, ABD ve müttefiklerinin teröristleri desteklediğinin kanıtı olduğunu dile getiren Hernandez, 'Onlar şimdi tüm var gücüyle Halep´teki ‘uşaklarını´ kurtarmaya çalışıyorlar. Bu, halihazırda burada olan herkes için açık' dedi.

Teröristlerin esir düşmesi durumunda ABD ve müttefiklerinin savaştaki rolü hakkında ilginç çok şey anlatabileceğini söyleyen Kübalı gazeteci, 'Batı bundan korkuyor ve buna izin veremez. Zira teröristlerle olan ilişkileri inkar etmeleri imkansız hale gelir' diye konuştu.

Suriye ordusunun başarısı karşısında çaresiz kalan ve gözü korkan Halep sakinleri görüntülerinin yeni bir yalan olduğunu kaydeden Hernandez, 'Halep´te Esad ordusunun kontrolü altındaki bölgelerde Suriyelilerin nasıl yaşadığını kendi gözlerimle gördüm. Bu bölgelerde insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için mümkün olan her şey yapıldı. Aynı zamanda teröristlerin kontrolündeki bölgelerde tamamen dayanılmaz koşullar oluşturuldu. İnsanların elinden yemekleri alınıyor, okullar ve hastaneler ABD yapımı silahın satıldığı dükkanlara çevrilmişti' ifadelerini kullandı.

´BM BİR TEK KARGO BİLE GÖNDERMEDİ´

Rusya ve Suriye´yi şeytanlaştırma çabalarının dezenformasyon kampanyasının bir parçası olduğunu belirten Kübalı muhabir, 'Rusya bu ülkeye, hükümetin davetiyle geldi. Yani meşru nedeni var. Peki ya ABD, Fransa, İngiltere ve Türkiye´nin orada işi ne? Büyük bir soru işareti. Kimse onları bu ülkeye davet etmedi. Onlar kendi çıkarlarını güdüyor' yorumunda bulundu.

Batı´nın Suriye halkına insani yardım gönderdiği haberlerinin de öfke uyandıran türden olduğunu söyleyen Hernandez, 'Hani nerde yardımları? Neden bahsediyor bunlar? BM bir tek kargo bile göndermedi bu ülkeye, ne Halep ne de Şam´a, hiçbir yere göndermedi' dedi.

Teröristlerin Palmira´da hava savunma araçlarını ele geçirmiş olabileceği yönündeki haberlerin de yalan olduğunu söyleyen Hernandez şunu söyledi:'Teröristlerin eline geçmeden önce Palmira´ya gittim. Orada hiçbir hava savunma sistemi yoktu. Bunu, Suriye ordusunun bu kenti nasıl özgürleştirdiğini kendi gözleriyle gören bir adam olarak söylüyorum. Teröristlere bu sistemler verilmiş olabilir. Bu ihtimali dışlamıyorum. Şunu kaydetmek lazım ki teröristlerin elinde uçan hedefleri vurabilen füzeler var. Ama nedense Batı medyası teröristlerin bunu nereden aldığını sormuyor'.

´TERÖRİSTLER ŞAM´DAKİ HASTANEYİ VURDUKLARINDA SESLERİ ÇIKMADI´

Batı medyası ile politikacıların, Suriye´deki çocuk ölümleri karşısında akıttığı göz yaşlarına inanmadığını dile getiren Kübalı gazeteci, 'Teröristlerin attığı füzenin Şam´ın merkezindeki bir hastaneye isabet ettiğini gördüm. Aynı şekilde bir okul da yerle bir edilmişti. Bunlar sivil mahallelerdi. Batı medyası ne dedi bu olaylar karşısında? Hiçbir şey. Sessizlik. Irak ve Libya´yı bombaladıklarında göz yaşları nerdeydi? Suriye ve Ortadoğu´daki kaos ABD ve müttefiklerine yarıyor. Bunun bazı nedenleri var. Öncelikle, bu bölge silah üreticileri için çok karlı bir Pazar. Ayrıca zengin petrol yatakları da başka önemli faktör' yorumunda bulundu.

Rusya ve Çin´in BM Güvenlik Konseyi´nde veto ettiği Halep kararına da değinen Hernandez, 'Tanrıya şükürler olsun ki Güvenlik Konseyi´nde Rusya ve Çin gibi ülkeler var. Aksi halde Suriye çoktan Libya´nın kaderini tekrarlardı' dedi.





Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading