Tarih: 24.04.2021 10:43

Gri pasaportla gidip Türkiye´ye dönmeyenler anlattı: Alman polisine yüksek IQ´lu öğrenciler olduğumuzu söylediler

Facebook Twitter Linked-in

 

Gri pasaportla Almanya´ya gidip Türkiye´ye dönmeyen kişiler, yolculuk sırasında kendilerine yardımcı olan kişinin Alman polisine söylediklerini anlattı.

Türkiye´nin çeşitli belediyelerinden Avrupa´ya gri pasaportla gidenlerin ülkeye dönmemesine dair tartışmalar devam ederken, bu yolla Almanya´ya gidenler Alman polisini ´nasıl atlattıklarını´ anlattı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen´in haberine göre meslek eğitimi için Almanya´ya gitmek istediklerini, ancak vize alamadıklarını söyleyen kişiler, şunları kaydetti:

'Bunun üzerine bizimkiler başka çözüm yolu önerdiler. Bizle ilgilenen kişiyi, Vali Yardımcısı ve bölge dernek başkanı çağırdı. ´Bu çocukları başka şekilde gönderebiliriz´ demişler. İlk kafile zamanı, FETÖ´nün yuvalandığı dönemdi. Bizden kişi başı 1000-1500 euro pasaport parası aldılar. Üç hafta sonra da gri pasaportlar hazırdı.

´Ödül olarak bu pasaportların verildiği anlatıldı´

Gaziantep Havaalanı´na geldik. Herkeste diplomatik pasaport. Hemen uçağa alındık. Heyecanlıydık. İş garantisi de verilmişti. Frankfurt Havaalanı´na indik. Hiçbirimiz dil bilmiyorduk. Uçağın kapısına iki polis geldi. Birimiz, ikimiz, üçümüz geçince, polisler birbirine baktı. Bize yardımcı olan biri vardı. Ona Alman polisi ´Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasıl gri pasaportları var?´ diye sordu. O da bizim Türkiye tarafından ödüllendirilen, okullarında birinci ve başarılı, yüksek IQ´lu öğrenciler olduğumuzu söyledi. Ödül olarak, bu pasaportların verildiği anlatıldı. Hepimiz geçtik.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —