Tarih: 04.03.2019 10:23

Guaido, Venezüella´ya doğru yola çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun Ulusal Meclisi feshetmesi üzerine kendisini “Geçici Devlet Başkanı” ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido ülkesine dönüyor. 

Yurtdışından destek toplamak ve Devlet Başkanı Maduro´yu devirmek için görüşmelerde bulunmak için çevre ülkeleri dolaşan Guiado, son durağı olan Ekvador´dan ayrıldı. 

Ekvador´da Devlet Başkanı Lenin Moreno ile bir araya gelen Guiado, sosyal medya hesabından “Başkan Lenin´e, davamızı desteklediği için teşekkür ederim” dedi.

Salinas´tan Ekvador´un başkenti Guayaquil´e askeri uçakla uçan Guiado´nun ülkesine hangi uçuşla gireceği bilinmiyor. Guiado´nun Kolombiya ve ya Panama üzerinde bir yolcu uçağıyla ülkesine dönmesi bekleniyor. 

‘GERİ DÖNÜŞE YÖNELİK HERHANGİ BİR TEHDİT, TEPKİYLE KAŞLANACAK´ 

Öte yandan Beyaz Saray´ın Ulusal Güvenlin Danışmanı John Bolton Twitter hesabı üzerinden yaptığı açılamada, 'Venezüella geçici başkanı Juan Guaido, Venezüella´ya geri dönmeyi planladığını açıkladı. Güvenli geri dönüşüne yönelik herhangi bir tehdit veya eylem, ABD ve uluslararası toplumu tarafından güçlü ve önemli bir tepki ile karşılanacak' diye yazdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —