Bratislava, ilk kez 2010 yılında üç Guantanamo zanlısını kabul etmişti. İçişleri Bakanlığı, ikincisi gerçekleştirilen bu tutuklu transferinin Avrupa Birliği ve Amerika arasındaki anlaşmanın bir parçası olduğunu açıkladı. Anlaşma, Guantanamo’daki tutukevinin tamamen kapatılmasını amaçlıyor.
Slovakya İçişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, transferi yapılan tutukluların üçünün de Doğu Türkistanlı oldukları, ama terör suçundan hüküm giymedikleri belirtildi.
Başkan Obama geçen hafta, Kongre’nin Guantanamo’daki tutukluların başka ülkelere transferini kolaylaştıracak yasal kısıtlamaları gevşetmesini olumlu karşılamış, ancak bunu yeterli bulmadığını da sözlerine eklemişti.
Yasal kısıtlamalardaki bu gevşemeye rağmen Kongre, tutukluların Amerika sınırları içinde federal mahkemede yargılanmasını engelleyen yasal kısıtlamayı kaldırmış değil. Bu kısıtlama da, 158 kişininin yıllardır yargı önüne çıkarılmadan alıkonulduğu Guantanamo tutukevini kapatma yolundaki en büyük engel olarak görülüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye