Tarih: 01.08.2017 13:48

Guardian: ABD-AB düellosunun kazananı Putin oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Guardian´daki köşesinde bir makale kaleme alan Nougayrede, AB´nin ABD´nin Rusya´ya uygulamayı planladığı yeni yaptırımlardan neden memnun olmadığını anlattı.

AB´li yetkililer ile Almanya ve Fransız yönetimlerinin ve Avrupa Komisyonu Jean-Claude Juncker´in ABD´nin yaptırımlarına olumsuz yaklaştığını anımsatan Nougayrede, 'AB, yaptırımlar konusunda ABD Kongresi´ne karşı Putin ile birlik yapmış gibi hareket etti. AB, Washington´un Rusya´ya yaklaşımını alkışlamak yerine öfkeli bir tutum izliyor. Rus lider, ABD Başkanı Donald Trump çevresindeki delilik nedeniyle bir kez daha kazanan taraf oldu' ifadelerini kullandı.
 
 
´KUZEY AKIM 2, İHTİLAF KONUSU´ 

AB´de yaptırımlar konusunda fikir ayrılığı yaşandığını ve Kuzey Akım 2´nin ihtilaf yaşanan konulardan biri olduğunu kaydeden Nougayrede, 'Orta Avrupa ve Baltıklar, boru hattının inşasına karşı çıkarken, Almanya ise yaptırımların projeyi etkileyebilecek olmasından dolayı öfkeli' diye belirtti.

´ÜLKELERİN FARKLI GÖRÜŞLERİ NEDENİYLE İSTİŞARELER YETERSİZ KALIYOR´

Orta ve Doğu Avrupa´nın ABD´nin yaptırım tasarısına karşı olmadığını ancak bu bölgelerdeki ülkelerin, Almanya-Fransa ittifakından daha önemsiz bir rolde olduklarını da savunan Nougayrede, İngiltere´nin ise Brexit sürecine yoğunlaştığının altını çizdi.

Bu doğrultuda Brüksel´in Washington´la yaşadığı ihtilafın ana nedeni olarak AB´de yeterli istişarenin yapılamaması olduğunu savunan Nougayrede, Avrupa Komisyonu´nun jeopolitika ile ilgilenmediğini, mevcut ticari ilişkilerin daha büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —