• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Güçlü Ve Gelişmiş Türkiye İçin

Güçlü Ve Gelişmiş Türkiye İçin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güçlü ve gelişmiş Türkiye´ye sahip olmak istiyorsak yeni bir anayasanın yazılması şarttır. Biz, bazı tarafların yeni anayasanın yazılmasından memnun olmadıklarını biliyoruz çünkü milletin is

 

Fars Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha yeni anayasa ve başkanlık sistemine geçişin gerekli olduğunun altını çizdi.

Anayasa Komisyonundan yeni bir anayasanın yazılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konu millî bir meseledir. Güçlü ve gelişmiş Türkiye´ye sahip olmak istiyorsak yeni bir anayasanın yazılması şarttır. Biz, bazı kesimlerin yeni anayasa yazılması fikrinden memnun olmadıklarını biliyoruz çünkü milletin isteği ve iradesine güvenmiyorlar ve Türkiye´nin iyiliğini istemiyorlar.” dedi.

Türkiye´de parlamenter sistemin ömrünü tamamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sisteminin modern ve demokratik bir Türkiye için uygun olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca başkanlık sistemi ve yeni anayasanın Türkiye´nin güçlü bir ülke hâline gelebilmesi için önemli ilkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti´nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Biz tüm tarafların taleplerini karşılayacak anayasa hazırlayabiliriz. Yeni ve gelişmiş bir Türkiye´nin inşasında biz tek vatan, tek devlet ve tek bayrak sloganını kullanıyoruz. Türkiye´yi kaosa sürüklemek isteyenler var ancak Allah´ın izniyle bunu başaramayacaklar.” dedi.(İran,Fars Haber Ajansı-28 Ocak 2016)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor