• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Güneşte çok büyük bir patlama daha meydana geldi

Güneşte çok büyük bir patlama daha meydana geldi

Rusya Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü´nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 19.00´da Güneş´te yeni bir patlama geldi. Bu patlama, Güneş´te saptanan dördüncü patlama oldu.

 

Rusya Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü´nden yapılan açıklamada, Güneş´te radyasyon gücüne bağlı sınıflamada en yüksek seviye olan X seviyesinde yeni bir patlama meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, bu patlamanın son günlerde Güneş´te yaşanan dördüncü şiddetli patlama olduğu kaydedildi.

İLK PATLAMA PAZARTESİ GÜNÜ TESPİT EDİLDİ 

Güneş´teki ilk patlamalar geçen hafta pazartesi günü tespit edildi ve bilim insanları M seviyesinde beş patlamanın meydana geldiğini saptadı. Çarşamba günü de 12 yıldır yaşanan en şiddetli patlamanın meydana geldiği aktarıldı. Bu patlamanın seviyesi, X9.3 olarak gösterildi.

7 ve 8 Eylülde X seviyesinde iki patlama daha gerçekleşti. Rusya Bilimler Akademisi´nin Uzay Araştırmaları Enstitüsü´nden Aleksey Struminskiy, ilk patlama sırasında Güneş´in yüzeyinde bilimcilerin ‘güneş depremi´ olarak adlandırdığı sismik dalgaların yayıldığını söyledi. 

Rus uzman, bu tür patlamaların neden olduğu manyetik fırtınaların insan sağlığına herhangi bir zarar vermediğini, patlamanın gücüne rağmen Dünya´nın yörüngesindeki uyduların ve telsiz haberleşmelerin bu patlamadan çok fazla etkilenmeyeceğini vurguladı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor