Güney Kıbrıs´a giden Çipras ve Netanyahu´dan Türkiye mesajı

Güney Kıbrıs´a giden Çipras ve Netanyahu´dan Türkiye mesajı

İsrail´in Kudüs kentinde bir araya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu ile Yunanistan Başbakanı Çipras, iki ülke arasında özellikle enerji konusunda derinleşen ittifakın Türkiye´yi hedef almadığı vurgusu yaptı.

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bir kez daha Kasım 2015´te ilk ziyaretini gerçekleştirdiği İsrail´e gitti. Seçim öncesinde Filistin´e destek vurgusu yapmasına rağmen İsrail´le işbirliğini ileri boyutlara taşıdığı için eleştirilen Çipras, diplomatik ilişkilerin başlamasının 25. yılı sebebiyle yaptığı ziyarette mevkidaşı Benyamin Netanyahu ile Kudüs´te ortak basın toplantısı düzenledi. Liderler bu görüşmelerin Türkiye ile ilişkilerden bağımsız olarak yapıldığına dikkat çekti. Ayrıca Netanyahu, Güney Kıbrıs ve İsrail´i denizin altına döşenecek yüksek voltajlı elektrik kablolarıyla Avrupa´ya bağlama projesi ‘Euroasian Interconnector Project´ için çalışmalara çok yakında başlanabileceğine işaret etti.

NETANYAHU: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN BOZULMASINI İSTEMEZDİK

Hükümetler arası düzeyde gerçekleştirilen Netanyahu- Çipras görüşmesinde başta ekonomik ve enerji alanında olmak üzere birçok anlaşmaya imza atıldı. Kudüs´teki ortak basın toplantısında Yunanistan´la uzun vadeli ve yakın bir ilişki yürütmeyi hedeflediklerini belirten Netanyahu, “Ancak bu ilişki Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirme çabalarından bağımsız olarak yürüyor' dedi. Jerusalem Post´un haberine göre Netanyahu, Ankara ile ilişkileri normalleştirme çabalarının süreceğini ifade ederek, “Geçmişte Türkiye ile İsrail´in iyi ilişkileri vardı. Bunun bozulmasını istemezdik. Bozulmasının sebebi de biz değiliz. Türkiye tarafından bir politika değişikliği varsa, bunu memnuniyetle karşılarız' diye konuştu.

Çipras da, İsrail-Yunanistan görüşmelerinin başka bir ülkeyi hedef almadığını belirterek, “Biz sadece kendimizin ve bölgedeki diğer ülkelerin çıkarlarını gözetiyoruz' dedi.

´İSRAİL´İN ELEKTRİK AĞI ÇEŞİTLENECEK´

Öte yandan The Times of Israel´in haberine göre Netanyahu enerji işbirliğiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Enerji alanındaki işbirliği yalnızca doğalgaz görüşmelerini değil İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan´ı birleştirecek elektrik kabloları döşenmesini de içeriyor. Bu kablolar ilk kez İsrail´in elektrik ağını çeşitlendirmesine ve hatta elektrik enerjisi yoluyla doğalgaz ihraç etmesine imkan verecek.”

​ÇİPRAS: ´BAŞKALARININ´ DA KATILMASINI İSTERİZ

Bu arada Netanyahu ve Çipras, bölgesel çıkarlara ilişkin olarak Nikos Anastasiadis ile üçlü bir görüşme gerçekleştirmek üzere Güney Kıbrıs´a gitti. Çipras, isim vermeden yine Türkiye´ye gönderme yaparak “Bu toplantı da hiç kimseyi hedef almıyor. Biz hiç kimseye karşı değiliz. Başkalarının katılımına da memnun oluruz' diye konuştu.

RUM BASINI ´2 AY İÇİNDE BAŞLAYACAK´ DEMİŞTİ

Fileleftheros gazetesi Rum İsrail´i denizaltı kablolarıyla Girit ve Yunanistan´a bağlayacak projenin başlamak üzere olduğunu yazmıştı. Odin Finder isimli İtalyan araştırma gemisinin deniz tabanıyla ilgili verileri kayda geçirmek ve derinlik ölçümü yapmak için şubat ya da martta Limasol Limanı´ndan yola çıkacağı öne sürülmüştü.

 

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading