Tarih: 20.11.2016 18:46

Güney Kore Başsavcısı: Skandalda Devlet Başkanı Park´ın da önemli ölçüde payı var

Facebook Twitter Linked-in

 

Başsavcı Lee Young-ryeol, yaptığı açıklamada, delilere dayanarak Devlet Başkanı Park´ın, Choi Soon-sil ve iki yardımcısının yargılandığı suçların büyük kısmında, önemli ölçüde payının olduğu kanaatine vardıklarını belirtti. Lee, anayasal dokunulmazlığı bulunan Park´a dava açılamayacağını fakat vardıkları kanaat doğrultusunda sorgulanması için ilgili birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

‘PARK´A KARAKTER SUİKASTI YAPILDI´

Öte yandan, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Jung Youn-kuk, Park´a ‘karakter suikasti' yapıldığını iddia ederek, savcılığın kararıyla ilgili, ‘tamamen varsayıma dayalı, somut gerçeklerin gözardı edildiği, doğru olmayan bir karar´ açıklamasında bulundu.

Savcıların dava sürecinde, adil ve siyasi olarak tarafsız olmadığını düşündüklerini kaydeden Jung, Park´ın, özel savcılı bağımsız bir heyet ile ‘aktif şekilde işbirliği´ yaparak masumiyetini ispatlamayı düşündüğünü söyledi.

Bu arada Park´ın istifasını isteyen binlerce kişi, yaklaşık bir aydır her cumartesi Seul´de gösteri düzenliyor.

NE OLMUŞTU?

Geçmişte Rus Çarı´na siyasi meselelerde fikir veren ve doğaüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden Grigori Rasputin´e benzetilen Choi´nin devlet başkanının önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkmıştı.

Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla da suçlanan Choi´nin kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —