Güney Kore Birleşme Bakanı´ndan ´altın bir fırsat´ uyarısı
Güney Kore Birleşme Bakanı Ço Myoung-gyon, Kuzey ile başlatılan yeni diyaloğun Kore Yarımadası´nda nükleer silahsızlanma ve kalıcı barışın sağlanması için ´altın değerinde bir fırsat´ olduğunu söyledi.
Ço, 'Şu anda elimizde Kore Yarımadası´nı nükleer silahlardan arındırmak ve kalıcı barışı tesis etmek için altın değerinde bir fırsat var. Böyle bir şans bir daha ne zaman ele geçer bilinmez' ifadelerini kullandı.
´ELVERİŞLİ BİR ZAMAN PENCERESİ MEVCUT´
Kuzey ile Güney arasında 2000 ve 2007 yıllarında yapılan önceki iki liderler zirvesinde alınan kararların, Güney Kore hükümetlerinin iktidar dönemlerinin ortasına veya sonuna denk geldiği için uygulanmasını sağlayacak bir ivme yakalanamadığını hatırlatan Ço, bu kez hükümetin iktidar döneminin başında olduğunu ve dolayısıyla kararların uygulanması için elverişli bir zaman penceresi bulunduğunu belirtti.
Ço, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında 12 Haziran´da Singapur´da yapılması planlanan zirve öncesinde taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının giderilebilmesi için, Güney Kore ile ABD, Güney ile Kuzey Kore ve Güney Kore ile Çin arasındaki farklı düzeylerde görüşmeler gerçekleştirileceğini ifade etti.´KUZEY KORE´DEKİ 6 GÜNEY KORE VATANDAŞI İÇİN TÜM ÇABAYI SARF EDECEĞİZ´
Güney Koreli Bakan, Trump-Kim zirvesinin mevcut barış havasını güçlendirecek şekilde başarıyla sonuçlanması için ABD ile sıkı bir koordinasyon ve görüş alışverişi içinde bulunacaklarını kaydetti. Kuzey Kore´nin ABD´li tutukluları serbest bırakmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Bakan Ço, hükümetin Kuzey´de casusluk suçlamasıyla rehin tutulan 6 Güney Kore vatandaşının da ülkelerine geri dönmesinin sağlamak için tüm çabaları seferber edeceklerini vurguladı.
Güney Kore Devlet Başkanı Moon ve Kuzey Kore lideri Kim, 27 Nisan´daki zirvenin ardından imzaladıkları Panmunjom Deklarasyonu ile Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan 'tamamen' arındırılması ve mevcut ateşkes halini sona erdirerek Kore Savaşı´nı resmen noktalayacak kalıcı bir barış anlaşmasının imzalanması konusunda görüş birliğine vardıklarını açıklamıştı.Tarihi kararların alındığı zirvenin sonrasında Kuzey Kore lideri Kim Çin´e resmi bir ziyarette bulunarak Çin Devlet Başkanı Si Jinping ile görüşmüştü. Kim, ABD Başkanı Trump ile 12 Haziran´da Singapur´da görüşme gerçekleştirecek. Görüşme öncesinde 22 Mayıs´ta Güney Kore ile ABD arasında Washington´da bir zirve toplantısı yapılacak.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
