Tarih: 05.01.2017 19:55

Güney Kore Dışişleri´nde Trump´ı ´anlamak´ için Twitter birimi

Facebook Twitter Linked-in

 

JoongAng Daily gazetesinin haberine göre, Trump´ın sosyal medya mesajlarını izlemek için bir dışişleri yetkilisi görevlendirildi.

Haberde 'Güney Kore hükümeti hala Trump ile ilişki geliştirme sürecinde ve onun dış politikası hakkında dünyanın geri kalanı gibi çok fazla kavrayışı yok. Onun 140 karakterlik mesajları şu anda gelecek yönetimin politikaları konusunda en etkili kavrayışı veriyor' denildi.

TRUMP´IN MESAJI ´KUZEY KORE´YE AÇIK UYARI´

Trump´ın bölgeyi ilgilendiren son tweeti Kuzey Kore´nin nükleer faaliyetleri ile ilgiliydi.

Trump, Twitter´dan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un nükleer başlık taşıma kapasiteli kıtalararası balistik füzelerin geliştirilmesinde son aşamada olduklarına ilişkin açıklamasına yanıt vermiş, 'Bu gerçekleşmeyecek' demişti.

Söz konusu tweet Güney Kore hükümeti tarafından Trump´ın Kuzey Kore´nin kitle imha silahları geliştirmesine ilişkin gelecekteki tavrı konusunda ilk izlenimi sağlamıştı.

Kurulan yeni birimin Trump´ın mesajını Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se´ye ilettiği, bakanın sözcüsünün de bunu, yeni yönetimin Kuzey Kore´ye yönelik ´açık uyarı´ olarak yorumladığı belirtildi.

TRUMP´IN ´TWİTTER DİPLOMASİSİ´ ÇİN´İ KIZDIRIYOR

Çin ise ABD´nin yıllardır uyguladığı protokolü terk ederek Tayvan lideri ile telefon görüşmesi yapması nedeniyle kızgın olduğu Trump´ın ´Twitter diplomasisini´ de hoş karşılamıyor.

20 Ocak´ta yemin ederek başkanlık koltuğuna oturması beklenen Trump, bir diğer Twitter mesajında 'Çin, tamamen tek taraflı ticaret ile ABD´den inanılmaz miktarda zenginlik ve para etti ama Kuzey Kore konusunda bize yardım edemeyecek. Güzel!' demişti.

Çin´in resmi haber ajansı Xinhua, konuyla ilgili makalesinde  ´Twitter dış politikası takıntısı istenmiyor´ manşetini atmış, 'Herkes dış politikanın çocuk oyuncağı olmadığını ve iş anlaşması bağlamaya benzemediğini bilir. Twitter, dış politikanın bir aracına dönüşmemeli' yorumunu yapmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —