Tarih: 01.12.2017 11:15

Güney Kore: Kuzey Kore´ye askeri seçenek düşünmüyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi (Mavi Saray), Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump´ın Pyongyang´ın nükleer ve balistik füze tehdidini ele aldıkları bu haftaki 2. telefon görüşmesinin hemen ardından açıklamalarda bulundu. 

´DENİZ ABLUKASI DAHİL´

´Seul ve Washington yönetimlerinin Kuzey Kore´ye karşı hiçbir askeri seçeneği düşünmediği´ vurgulanan açıklamada, 'Deniz ablukası da dahil hiçbir askeri opsiyon, Moon ile Trump´ın telefon görüşmesinde dile getirilmedi' ifadesi kullanıldı.

´KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMADILAR´

Diğer yandan Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Lee Eugene, düzenlediği basın toplantısında, son balistik füze denemesini ´Kuzey´in kırmızı çizgiyi aştığı yönünde değerlendirmediklerini´ söyledi.

Lee, Pyongyang´ın çarşamba günü fırlattığı yeni nesil kıtalararası balistik füzesi Hwasong-15´in, teknolojik uyumluluk ve güdüm konularının da dahil olduğu birçok yönden ´tam kapasiteli bir test olmadığını´ dile getirdi. 

´PROVOKASYONLARDAN KAÇINACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ´

Son denemenin ardından Pyongyang´dan gelen nükleer silah programının tamamlandığı yönündeki söylemi inandırıcı bulmadıklarını belirten Lee, 'Güvenlik durumunda ani bir değişim gözlenmediği sürece Kuzey´in ilave provokasyonlardan kaçınacağını tahmin ediyoruz' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —