• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Güney Kore: Kuzey Kore´ye askeri seçenek düşünmüyoruz

Güney Kore: Kuzey Kore´ye askeri seçenek düşünmüyoruz

Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi (Mavi Saray), Kuzey Kore´nin gerçekleştirdiği son balistik füze denemesine ilişkin, ´ABD ve Güney Kore´nin Kuzey Kore´ye karşı hiçbir askeri seçenek düşünmediği´ açıklamasını yaptı.

 

Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi (Mavi Saray), Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump´ın Pyongyang´ın nükleer ve balistik füze tehdidini ele aldıkları bu haftaki 2. telefon görüşmesinin hemen ardından açıklamalarda bulundu. 

´DENİZ ABLUKASI DAHİL´

´Seul ve Washington yönetimlerinin Kuzey Kore´ye karşı hiçbir askeri seçeneği düşünmediği´ vurgulanan açıklamada, 'Deniz ablukası da dahil hiçbir askeri opsiyon, Moon ile Trump´ın telefon görüşmesinde dile getirilmedi' ifadesi kullanıldı.

´KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMADILAR´

Diğer yandan Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Lee Eugene, düzenlediği basın toplantısında, son balistik füze denemesini ´Kuzey´in kırmızı çizgiyi aştığı yönünde değerlendirmediklerini´ söyledi.

Lee, Pyongyang´ın çarşamba günü fırlattığı yeni nesil kıtalararası balistik füzesi Hwasong-15´in, teknolojik uyumluluk ve güdüm konularının da dahil olduğu birçok yönden ´tam kapasiteli bir test olmadığını´ dile getirdi. 

´PROVOKASYONLARDAN KAÇINACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ´

Son denemenin ardından Pyongyang´dan gelen nükleer silah programının tamamlandığı yönündeki söylemi inandırıcı bulmadıklarını belirten Lee, 'Güvenlik durumunda ani bir değişim gözlenmediği sürece Kuzey´in ilave provokasyonlardan kaçınacağını tahmin ediyoruz' diye konuştu.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor