Tarih: 12.09.2016 15:43

Güney Kore ve ABD´den Kuzey Kore´ye gözdağı

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçtiğimiz hafta 5. ve en büyük nükleer denemeyi gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çeken Kuzey Kore´ye güney komşusundan gözdağı.

Güney Kore savaş uçaklarının eşlik edeceği bir Amerikan ağır bombardıman uçağı Salı günü sınır bölgesinde tatbikat uçuşu yapacak.

Kuzey Kore´nin nükleer silah geliştirme çabasını kaygıyla taklip eden Seul yönetimi, muhalefet temsilcileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Pyongyang´ın 6. deneme için hazırlandığını iddia etti:

“Amerikan ve Güney Kore istihbaratlarının ortak çalışması sonucu Kuzey Kore´nin Punggye-ri bölgesinde yeni bir nükleer test için her zaman hazır olduğunu söyleyebiliriz.”

Öte yandan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore´nin füze denemelerinin her geçen gün Japonya´yı daha fazla tehdit ettiğini belirtti:

“Kuzey Kore sadece dokuz ay içinde iki nükleer deneme gerçekleştirdi. Bu kesinlikle kabul edilemez. Uluslararası kınamaları görmezden gelerek sürekli füze denemesi yapıyorlar. Geçen ay fırlattıkları füze Japonya´nın özel ekonomik bölgesine düştü. Bu ay da aynı şey oldu. İlk kez böyle bir durumda karşı karşıyayız.”

Abe ayrıca BM Genel Kurulu´na katılmak için yola çıkan Kuzey Kore dışişleri bakanının programında olmamasına rağmen Çin´de temaslarda bulunduğunu öne sürdü.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho´nun 13 Eylül´de Venezuela´da düzenlenecek Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi´ne, ardından da New York´ta BM Genel Kuruluna katılması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —