• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Güney Kore ve Çin´den ‘bozulan ilişkileri tamir etme´ kararı

Güney Kore ve Çin´den ‘bozulan ilişkileri tamir etme´ kararı

Seul ile Pekin yönetimi, THAAD´ın Güney Kore´de konuşlandırılmasıyla gerilen ilişkileri eski haline döndürme kararı verdi.

 

Güney Kore ve Çin, Seul yönetiminin ülkede ABD´nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi (THAAD) konuşlandırmasına izin vermesinin ardından bozulan ilişkilerini tamir kararı aldı.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, tarafların ikili ilişkileri ve iş birliğini süratle eski durumuna getirme konusunda mutabık olduğu belirtildi.

‘ÇİN THAAD´A HALEN KARŞI´ 

Açıklamada Çin´in THAAD´a halen karşı olduğu kaydedilirken, 2 ülkenin THAAD´a ilişkin meseleleri konuşma konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

İKİ LİDER HAFTAYA GÖRÜŞECEK

Diğer yandan Güney Kore Devlet Başkanlığı ofisi, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Çinli mevkidaşı Şi Cinping´in gelecek hafta Vietnam´da düzenlenecek bölgesel liderler zirvesi sonrası görüşeceğini duyurdu.

ABD´nin, THAAD sistemini Güney Kore´ye konuşlandırmasına, Kuzey Kore´ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyordu. Pekin, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağı ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini savunuyor.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor