• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Güney Kore´de ABD´nin THAAD´larına kaşı çıkan yüzlerce kişi polisle çatıştı

Güney Kore´de ABD´nin THAAD´larına kaşı çıkan yüzlerce kişi polisle çatıştı

Güney Kore´de ABD ordusunun,ülkedeki Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemine daha fazla roket fırlatma rampası eklemesini protesto edenlerle polis arasında dün çatışma çıktı.

 

Ülkenin doğusunda THAAD sisteminin konuşlu olduğu Seongju kasabasında yaklaşık 400 kişi, ABD´nin THAAD sistemine daha fazla fırlatma rampası eklemesini protesto etmek amacıyla sistemin konuşlu olduğu bölgeye çıkan yolları trafiğe kapattı. 

Yaklaşık 8000 polis protestoya müdahale etti.

Çıkan çatışmada 6 polis ile 32 protestocu yaralandı.

Eyleme rağmen 4 adet ek fırlatma rampası ABD ordusuna ait 10 askeri araçla bölgeye konuşlandırıldı.

Washington ve Seul yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD sisteminin kurulumuna Seongju kasabasındaki golf sahasına 26 Nisan´da başlamıştı. Daha önce 2 THAAD ülkeye konuşlandırılmıştı.

​Ancak siyasi aktivistler ve bölgede yaşayanlar THAAD´ların konuşlandırılmasının süregiden krizi derinleştireceği ve olası bir çatışmada yaşadıkları bölgenin birincil hedef olma ihtimali nedeniyle THAAD´ların varlığına karşı çıkıyor.

ÇİN, THAAD´LARIN KONUŞLANDIRILMASINI PROTESTO ETTİ

Çin de THAAD´ların ülkede konuşlandırılmasının ardından resmi protestosunu Seul hükümetine iletti. 

Çin Dışişleri Sözcüsü Geng Shuang açıklamasında 'Yeniden ABD ve Güney Kore´yi Çin´in ve bölge ülkelerinin güvenlik çıkarları ve endişelerini ciddiye almaları, söz konusu konuşlandırmayı durdurmaları ve bu ekipmanların kaldırılması konusunda uyarıyoruz'  dedi.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor