Tarih: 20.12.2017 12:42

Güney Kore´den ABD´ye ortak tatbikatlara mola çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Amerikan haber kanallarından NBC News´e verdiği mülakatta, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları öncesi gerilimi düşürmek için ABD ile ortak askeri tatbikatlarda azaltmaya gitmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Moon ´´ABD´ye böyle bir öneride bulundum, Washington halihazırda bunu değerlendiriyor. Ancak her şey Kuzey Kore´nin nasıl davranacağına bağlı´´ dedi.

ŞUBAT SONU-MART BAŞI İKİ TATBİKAT İPTAL EDİLEBİLİR

Geçen hafta da Financial Times (FT) gazetesi, Pyeongchang kenti Kış Olimpiyatı´na sahne olurken Kuzey Kore´nin olası provokasyonlarından kaçınmak isteyen Seul´ün, Washington´dan Olimpiyat bitene dek ortak askeri tatbikatların ertelenmesini talep ettiğini yazmıştı. FT´ye göre ABD yönetimi muhtemelen talebi kabul edecek ve şubat sonu ile mart başında düzenlenen iki tatbikatı erteleyecek. Ancak henüz Washington´dan resmi açıklama gelmedi. 

ABD MİLLİ TAKIMI KATILACAK

ABD yönetimi başta Kuzey Kore´nin balistik füze ve nükleer silah denemelerinin gölgesinde sporcularını Pyeongchang´a yollayıp yollamayacağının sonuca bağlanmamış bir soru olduğunu ifade ediyordu. Ama daha sonra ABD´nin BM Temsilcisi Nikki Haley, 9 — 25 Şubat´ta yapılacak 2018 Kış Olimpiyat Oyunları´na Amerikan milli takımının katılacağını teyit etti. Güney Kore ile ABD´nin ortak askeri tatbikatlarına genelde yeni silah denemeleriyle yanıt veren Kuzey Kore,  Hwasong-15 kıtalararası balistik füzesinin ABD´nin başkenti Washington DC´yi vurabileceğini iddia ediyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —