Tarih: 08.06.2021 09:57

Gürcistan ve Ermenistan, salgın nedeniyle kesintiye uğrayan demiryolu ulaşımını yeniden açıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natiya Turnava, Gürcistan ve Ermenistan´ın koronavirüs salgını nedeniyle kesintiye uğrayan demiryolu ulaşımını yeniden açtığını, ilk trenin 15 Haziran´da Batum´a gitmek üzere Erivan´dan kalkacağını duyurdu.

Hükümetin gerçekleştirdiği oturum sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natiya Turnava, Gürcistan ve Ermenistan´ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kesintiye uğrattığı demiryolu ulaşımını yeniden açtığını, Erivan´dan Batum´a ilk trenin 15 Haziran´da kalkacağını ifade etti.

Turnava, 'Ermenistan ile Gürcistan arasındaki demiryolu iletişiminin yeniden başladığını söylemek istiyorum. 15 Haziran´da ilk tren Erivan´dan Tiflis üzerinden Batum´a hareket edecek. Bu, müttefik komşu devletimizden turistlerin Gürcistan´a, Karadeniz tatil beldelerimize, başkentimize, diğer turistik yerlere gelebileceği anlamına geliyor' diye konuştu.

İki ülke arasındaki yolcu trenleri Mart 2020´den bu yana sefer yapmıyordu. Gürcistan Demiryolları idaresinden Rus basınına yapılan açıklamada, yine salgın nedeniyle askıya alınan Erivan-Tiflis-Erivan treninin yeniden sefere başlama tarihinin henüz belli olmadığı belirtildi.

Gürcistan 1 Haziran´dan itibaren, geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana kapalı kalan en yakın komşularıyla karayolu sınırlarını açtı. Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ve Türkiye´den tüm aşı kürünü tamamlayan kişiler, sınırda negatif PCR testi ibraz ederek Gürcistan´a giriş yapabilecek.

Gürcistan´a girişte aşı olduğunu teyit eden belgeyi ibraz edemeyen kişiler, en geç 72 saat önceden yapılmış negatif PCR testi sertifikasını sunarak ve 3 gün içinde yeniden test yaptırma yükümlülüğünü üstlenerek sınırı geçebilecek.

Gürcistan´da 1 Şubat´tan itibaren tarifeli uçak seferleri ile ilgili yasak ta kalkmış durumda.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —