Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye Ortaklığı
Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile birlikte Batum şehrindeki Sheraton otelde düzenlenen iş forumuna katıldı. Gior
Lika Kasradze
Gürcistan Başbakan Yardımcısı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin, Batı ile Doğu Arasındaki Ekonomik İlişkilerde Anahtar Vazifesi Görme Potansiyeline Sahip Olduğunu Söyledi.
Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile birlikte Batum şehrindeki Sheraton Otel’de düzenlenen İş Forumuna katıldı.
Forumun açılışını Gürcistan Başbakanı İrakli Ğaribaşvli yaptı.
Giorgi Kvirikaşvli, Forumda; Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirildiğine dair kapsamlı bir rapor sundu.
Foruma katılanlara, Gürcistan’daki mevcut ekonomik süreçlerden ve ayrıca çeşitli uluslararası derecelendirme şirketlerinin yaptığı analizler neticesinde Gürcistan’ın başarılı bir şekilde lanse edildiğinden bahseden Başbakan Yardımcısı, Türkiye ve Azerbaycan ile birlikte önemli projelerin uygulandığını söyledi.
Giorgi Kvirikaşvli, “Bildiğiniz üzere son 10 yıldır Türkiye ve Azerbaycan, Gürcistan’ın en büyük ticaret ve yatırım ortakları arasındadır. Her iki ülke, Gürcistan’ın sunduğu fırsatları değerlendiriyor ve Gürcistan’da başarılı bir şekilde iş alanındaki çalışmalarını sürdürüyor ve bu arada Gürcistan ekonomisinin gelişmesine de katkıda bulunuyorlar. Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin, başarılı gelişmelerini devam ettirmek için yeterli kaynakları var. Ülkelerimiz bölgede Batı ile Doğu arasındaki ekonomik ilişkilerde anahtar vazifesi görme potansiyeline sahiptir. Birlikte uyguladığımız en büyük projelerimiz bu amaç doğrultusunda başlamış ve hepsinin gelecekte başarılı olacağından eminiz.” şeklinde konuştu.
Forumda; tarım, finans, enerji, gıda ürünleri işletmeleri, inşaat, gayrimenkul, telekomünikasyon, tekstil ve sanayi alanlarında faaliyet icra eden Gürcü, Türk ve Azeri şirketlerinin 300’den fazla temsilcisi hazır bulundu.
Forum kapsamında üç ülkenin şirket temsilcileri arasında ileride yapılacak iş birliğiyle ilgili kurumlar arası toplantılar yapıldı.
Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Ortak İş Forumu, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı ve Ulusal Yatırım Ajansı ortaklığıyla organize edildi. Forum; Gürcistan Ticaret Odası, Azerbaycan İhracat ve Yatırım Tanıtım Vakfı, Gürcistan İşverenler Derneği ve Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu tarafından desteklendi. (Gürcistan, PirveliNews - 06 Mart 2015)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
