• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye Ortaklığı

Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye Ortaklığı

Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile birlikte Batum şehrindeki Sheraton otelde düzenlenen iş forumuna katıldı. Gior

Lika Kasradze

Gürcistan Başbakan Yardımcısı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin, Batı ile Doğu Arasındaki Ekonomik İlişkilerde Anahtar Vazifesi Görme Potansiyeline Sahip Olduğunu Söyledi.

Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile birlikte Batum şehrindeki Sheraton Otel’de düzenlenen İş Forumuna katıldı.

Forumun açılışını Gürcistan Başbakanı İrakli Ğaribaşvli yaptı.

Giorgi Kvirikaşvli, Forumda; Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirildiğine dair kapsamlı bir rapor sundu.

Foruma katılanlara, Gürcistan’daki mevcut ekonomik süreçlerden ve ayrıca çeşitli uluslararası derecelendirme şirketlerinin yaptığı analizler neticesinde Gürcistan’ın başarılı bir şekilde lanse edildiğinden bahseden Başbakan Yardımcısı, Türkiye ve Azerbaycan ile birlikte önemli projelerin uygulandığını söyledi.

Giorgi Kvirikaşvli, “Bildiğiniz üzere son 10 yıldır Türkiye ve Azerbaycan, Gürcistan’ın en büyük ticaret ve yatırım ortakları arasındadır. Her iki ülke, Gürcistan’ın sunduğu fırsatları değerlendiriyor ve Gürcistan’da başarılı bir şekilde iş alanındaki çalışmalarını sürdürüyor ve bu arada Gürcistan ekonomisinin gelişmesine de katkıda bulunuyorlar. Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin, başarılı gelişmelerini devam ettirmek için yeterli kaynakları var. Ülkelerimiz bölgede Batı ile Doğu arasındaki ekonomik ilişkilerde anahtar vazifesi görme potansiyeline sahiptir. Birlikte uyguladığımız en büyük projelerimiz bu amaç doğrultusunda başlamış ve hepsinin gelecekte başarılı olacağından eminiz.” şeklinde konuştu.

Forumda; tarım, finans, enerji, gıda ürünleri işletmeleri, inşaat, gayrimenkul, telekomünikasyon, tekstil ve sanayi alanlarında faaliyet icra eden Gürcü, Türk ve Azeri şirketlerinin 300’den fazla temsilcisi hazır bulundu.

Forum kapsamında üç ülkenin şirket temsilcileri arasında ileride yapılacak iş birliğiyle ilgili kurumlar arası toplantılar yapıldı.

Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Ortak İş Forumu, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı ve Ulusal Yatırım Ajansı ortaklığıyla organize edildi. Forum; Gürcistan Ticaret Odası, Azerbaycan İhracat ve Yatırım Tanıtım Vakfı, Gürcistan İşverenler Derneği ve Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu tarafından desteklendi. (Gürcistan, PirveliNews - 06 Mart 2015)

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor