• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Dışişleri Bakanları

Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Dışişleri Bakanları

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının bildirdiğine göre Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruçaşvli bugün Kars’ta gerçekleştirilen Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Dışişleri Bakanları dördüncü üçlü toplantısına katıldı. Gürcis

İnterpressnews

Kars’ta Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Dışişleri Bakanları dördüncü toplantısı gerçekleştirildi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının bildirdiğine göre Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruçaşvli bugün Kars’ta gerçekleştirilen Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Dışişleri Bakanları dördüncü üçlü toplantısına katıldı. Gürcistan Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Bakanlar, Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye şeklinde üçlü formatta yapılan iş birliğin sadece adı geçen ülkeler için değil bölgenin genel gelişimi için de çok önemli olduğunun altını çizdi.

Toplantıda üçlü formatta farklı alanlarda iş birliğinin ilerletilmesi konusu masaya yatırıldı. Özellikle enerji sektöründeki iş birliğinin daha etkin kullanımı ve mevcut projeler tartışıldı. Asya ile Avrupa arasında rekabetçi bir bağlantı hattı olacak olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi’nin önemi bir kez daha vurgulandı. Bölgesel iş birliği kapsamında halklar arasındaki iletişim güçlendirilmesinin gerekliliğinden bahsedildi.

Bakanlar, üçlü iş birliği kapsamında gerçekleştirilen toplantıların faaliyet alanının genişletilmesine dikkati çekti. Tiflis, geçen 6 Mayıs`ta Cumhurbaşkanları düzeyinde üçlü bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Şu da belirtilmeli ki yine bu yılın ağustos ayında Nahçıvan, Azerbaycan’da üç ülkenin Savunma Bakanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakanlar bölgede son dönemde gelişen olaylar hakkında konuştu. Gürcistan Dışişleri Bakanı, Rusya’nın son dönemde Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgesine yönelik eylemlerine dikkati çekti ve benzer gelişmelerin bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına engel teşkil edeceğinin altını çizdi. Toplantıya katılan üç ülke Dışişleri Bakanı da karşılıklı olarak ülkelerinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik desteklerini bir kez daha yineledi. Kars’ta gerçekleştirilen üçlü toplantıda Bakanlar ortak bir bildiriye imza attı. Bir sonraki üçlü toplantı Gürcistan’da yapılacak.(Gürcistan, İnterpressnews - 11 Aralık 2014)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor