• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Gürcistan-Türkiye Stratejik Ortaklığı

Gürcistan-Türkiye Stratejik Ortaklığı

Gürcistan’a ziyarette bulunan Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile yaptığı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, “Türkiye’nin, uluslararası platformlarda her zama

İnterpressnews

Gürcistan’a ziyarette bulunan Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile yaptığı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, “Türkiye’nin, uluslararası platformlarda her zaman Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini vurgulamak istiyorum.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı, Gürcistan ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Maliye Bakanı Nodar Khaduri’ye mimarı olduğu sıcak atmosferden ötürü teşekkür etti.

Nurettin Canikli, “Gürcistan, bizim için çok önemlidir. Türkiye’de birçok Gürcü kökenli Türk vatandaşı yaşıyor. Bu yüzden Gürcistan, bizim için özel önem arz ediyor.” dedi.

Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı ziyaretinin 'çok önemli' olduğunu vurguladı.

Bakan Canikli, “Gürcistan ve Türkiye stratejik ortaktır. Ticaret potansiyelimiz oldukça yüksek ve daha da geliştirilebilir. Ülkelerimizin bize sunduğu tüm bu potansiyeli sonuna kadar kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmede gümrük alanında ve ipek yoluyla ilgili önemli konulara değindiklerini belirten Türk Bakan, “Bakü-Tiflis-Kars demir yolu bölümünün inşaat sürecinin yıl sonunda tamamlanması oldukça önemlidir ki bu süreci hızlandırmak için yardımcı olacağız. İpek Yolu`ndan bahsediyoruz. Bunun yanında yolcuların etkileşimi de çok önemlidir. Bunun için gerekli gümrük kontrol noktalarını açacağız. Kartsakhi Sınır Kapısı ile bağlantılı bir görüşme yaptık. Bunun yanında Sarp Sınır Kapısı’nın Türkiye tarafında da inşaat işlerini yürütmekteyiz. Önemli değişiklikler planlıyoruz. Aslında bu gümrük noktasında yeniden düzenlemeye gidiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan, Türkiye ile Gürcistan arasındaki mevcut ticari ilişkilerin çok önemli olduğunu fakat gerçek potansiyelinin yansıtılmadığını savundu.

Bakan Canikli, “Sahip olduğumuz göstergeler aslında gerçek potansiyeli yansıtmıyor. Yani gerçek potansiyelimiz rakamların gösterdiğinden çok daha yüksek.” dedi.

Türk Bakan ayrıca Türkiye’nin, Gürcistan’ın, toprak bütünlüğünü uluslararası platformda her zaman desteklediğini açıkladı. Bakan Canikli konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye her zaman Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü destekledi ve desteklemeye de devam edecek. (Gürcistan, İnterpressnews - 29 Ocak 2015)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor