´´Güvenli Bölge´´Çağrısı

´´Güvenli Bölge´´Çağrısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü, G20 Zirvesinde dünya liderlerine Suriye´de mülteci akınlarının durmasına yardım edecek bir 'güvenli bölge' oluşturulması için çağrıda bulunduğunu söyledi.

Seda Sezer, Hümeyra Pamuk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü, G20 Zirvesinde dünya liderlerine Suriye´de mülteci akınlarının durmasına yardım edecek, çatışmalardan uzak bir 'güvenli bölge' oluşturulması için çağrıda bulunduğunu söyledi.

Çin´de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmelerde Suriye´de 'uçuşa yasak bölge' kurulması teklifini yinelediğini belirtti.

3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, uzun süredir sivillerin korunması için güvenli bölge oluşturulmasını istiyor. Ancak böyle bir hamlenin daha fazla askeri yükümlülük gerektireceğinden endişe eden Batılı müttefikleri teklifle şimdiye kadar çok ilgilenmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Suriye sınırındaki bölgenin İslam Devleti militanlarından temizlenmesiyle ilgili 'gerek Suriyeli vatandaşların, gerek Suriye´den iltica etmek isteyenlerin kendi ülkelerinde artık daha huzurlu olabileceklerini' söyledi ve 'Burada uçuşa yasak bölge kurulabilir. Sayın Obama´ya da, Sayın Putin´e de teklifim budur, koalisyon güçleriyle bu sağlanabilir. Bu adımı atma girişimi içerisindeyiz.' diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Antalya´daki G20 Zirvesinde, Suriye´de güvenli bölge oluşturmak suretiyle burada mülteci sorununu çözebiliriz diye ısrarla söyledik. Şimdi bu zirvede de tüm dostlarımıza bu konuyu açtık.' dedi.(İngiltere,REUTERS-05.09.2016)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading