• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´´Güvenli Bölge´´Çağrısı

´´Güvenli Bölge´´Çağrısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü, G20 Zirvesinde dünya liderlerine Suriye´de mülteci akınlarının durmasına yardım edecek bir 'güvenli bölge' oluşturulması için çağrıda bulunduğunu söyledi.

Seda Sezer, Hümeyra Pamuk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü, G20 Zirvesinde dünya liderlerine Suriye´de mülteci akınlarının durmasına yardım edecek, çatışmalardan uzak bir 'güvenli bölge' oluşturulması için çağrıda bulunduğunu söyledi.

Çin´de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmelerde Suriye´de 'uçuşa yasak bölge' kurulması teklifini yinelediğini belirtti.

3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, uzun süredir sivillerin korunması için güvenli bölge oluşturulmasını istiyor. Ancak böyle bir hamlenin daha fazla askeri yükümlülük gerektireceğinden endişe eden Batılı müttefikleri teklifle şimdiye kadar çok ilgilenmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Suriye sınırındaki bölgenin İslam Devleti militanlarından temizlenmesiyle ilgili 'gerek Suriyeli vatandaşların, gerek Suriye´den iltica etmek isteyenlerin kendi ülkelerinde artık daha huzurlu olabileceklerini' söyledi ve 'Burada uçuşa yasak bölge kurulabilir. Sayın Obama´ya da, Sayın Putin´e de teklifim budur, koalisyon güçleriyle bu sağlanabilir. Bu adımı atma girişimi içerisindeyiz.' diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Antalya´daki G20 Zirvesinde, Suriye´de güvenli bölge oluşturmak suretiyle burada mülteci sorununu çözebiliriz diye ısrarla söyledik. Şimdi bu zirvede de tüm dostlarımıza bu konuyu açtık.' dedi.(İngiltere,REUTERS-05.09.2016)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor