Hafter´in Oğlu İsrail´e Giderek Görüşmelerde Bulundu
Hafter´in oğlu Saddam Hafter İsrailli yetkililerle gizli bir görüşme gerçekleştirdi.
Libya´daki Ulusal Ordu isimli silahlı yapılanmanın başındaki Halife Hafter´in oğlu Saddam Hafter İsrailli yetkililerle gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Hafter ve İsrail arasında diplomatik görüşmeler ve destek planlarının konuşulduğu belirtildi. Haaretz gazetesinin pazartesi günü yaptığı habere göre; Libya´daki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Halife Hafter´in oğlu Saddam Hafter´in Birleşik Arap Emirlikleri´nde yürüttüğü görüşmelerin ardından Dubai´den Libya´ya giderken İsrail´de kısa bir süre duran Fransız yapımı özel bir Dassault Falcon jetiyle Ben Gurion Havalimanı´na indi.
Gazete, kısa ziyarette hangi İsrailli yetkililerle görüştüğünün bilinmediğini, ancak daha önce İsrail´in ilişkisi olmayan ülkelerle ilgilenen Mossad casus ajansının “Tevel” departmanı ile temas halinde olduğunu söyledi.
Belirtilen,rapora göre Hafter, babasından Libya ile İsrail arasında İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas arasında ilişkiler kuran İbrahim Anlaşmalarına benzer bir normalleşme süreci kurma sözü karşılığında İsrail´e 'askeri ve diplomatik yardım' talebinde bulunan bir mesaj taşıyordu.
İsrail´in, özellikle 2011´de devrilen diktatör Muammer Kaddafi´nin önderliğinde Filistin davasının güçlü bir destekçisi olan Libya ile resmi bir bağı yok.
Geçen yıl bir İsrail gazetesine verdiği nadir bir röportajda Haftar´ın doğu merkezli isyancı hükümetinden üst düzey bir Libyalı yetkili İsrail´e destek çağrısında bulundu.
“Biz asla düşman olmadık ve olmayacağız ve bizi destekleyeceğinizi umuyoruz. Haftar Makor Rishon´a verdiği demeçte, ”Bizi bu noktaya kadar ayıran tek durum bu.' demişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
